Мото Пфое представи новия Defender

Main November 26, 2007 | Auto-Press.net A- A+ 1037 views | no comments

Мото Пфое представи новия Defender и машината показа впечатляващи способности в оф-роуд авантюра на военния полигон в Горна Малина.

Мото Пфое, българският вносител на британската марка високопроходими автомобили, представи пред журналисти и представители на Българската армия дългоочаквания нов Land Rover Defender.

Автентичният 4х4 автомобил е запазил класическите за Defender форми, но е претърпял множество промени в интериора, за да бъде още по-модерен, удобен и ергономичен.

Сърцето на Defender, мощният 2,4-литров дизелов TD4, е един от най-подходящите двигатели за движение в оф-роуд условия. Той има въртящ момент от 360Nm при 2000 оборота и превъзхожда много от дизеловите двигатели с дори по-голям обем.

Независимо дали тегли товар на буксир, изкачва наклон или се движи извън асфалтиран път, управлението на въртящия момент се осъществява еднакво надеждно от двустепенна предавателна кутия. Шестте бързи и шестте бавни предавки, заедно с двете задни скорости, осигуряват на водача безупречен контрол и повече гъвкавост.

Изключително здравото окачване на Defender има впечатляващо дълъг ход, който позволява на автомобила с лекота да преодолява препятствия, скали и дълбоки бразди. Автомобилът може да премине през брод с дълбочина 50 см, способен е да се справи с 45-градусов наклон, отличава се с преден ъгъл на проходимост от 50 градуса и заден - от 53 градуса.

Колегите журналисти имаха възможност да се убедят в сериозността на всички тези характеристики на живо, зад волана на автомобила. Избраното от организаторите от Мото Пфое тестово трасе беше част от военния полигон в Горна Малина, използвано предимно за обучение на водачи на тежки армейски машини. То изобилстваше от хлъзгави и стръмни участъци, множество препятствия, сред които остри скали и храсти.
Програмата предостави на всеки възможност да шофира новия Defender и включваше потегляне от средновисок хълм, спускане и маневриране през залесения участък, преминаване през брод с дълбочина около 30 см, изкачване и спускане по стръмния насрещен хълм.

По време на тестовото шофиране, новият Defender нито веднъж не подведе своите водачи и доказа, че специалистите от Land Rover за пореден път са останали верни на традицията да произвеждат солидни автомобили, предназначени за движение в тежки условия.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...