Мощност и сила в Buell 1190RS

Main February 18, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 4409 views | no comments

Erik Buell Racing най-накрая показаха как ще изглежа новия спортен байк 1190RS. Той ще бъде показан за първи път пред публика този уикенд в Америка.
Моторът обещава да бъде първата легална шосейна машина, произведена от иновативният дизайнер Ерик Бюел, след като компанията майка Harley-Davidson „дръпна щепсела” на мотоциклетите Buell в края на 2009 година.
Моторът ще бъде конкурентноспособен на Ducati 119 и KTM RC8R.
След като Бюел напусна Harley и основа Erik Buell Racing, за да се отдаде само на състезателни машини, поради естеството си на работа, Бюелите не можеха да се произвеждат в продължение на 12 месеца. Това глупаво ограничение вече изтече.
На практика 1190RS е базиран на другия модел на Бюел 1190RR ($44,900) и развитието на „стария” ротакс двигател на 1125R.
Мотоциклетът е разработен с помоща на бившите MotoGP състезатели Джеръми МакУилиамс и Алекс Барос, както и най-добрите американски състезатели. Сега пистовия звяр е с експлозивно съотношение на мощност към тегло като тежи едва 164 кг, а максималната мощност е 185 к.с. със 126Нм въртящ момент на задната гума.
Помислете си за мощнсотта на S1000RR, трясъка на Ducati 1198 и теглото на мотор от BSB. Erik Buell Racing 1190RS има всичко в едно.
Със своите легални за пътя ауспух, спойлери, светлини и индикатори, 1198RS е обречен да тежи.
Типично за всички машини в стила на Ерик Бюел, моторът събира в едно нормалното с нетрадиционното и е снабден с големи спирачни дискове.
Мотоцикелтът Buell 1190RS се очаква да бъде представен този уикенд на мотоциклетното изложение Indy Dealer Expo.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...