Най-грозният автомобил на Лос Анджелис

Main November 26, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 6480 views | no comments

Пумата е голяма котка: бърза, елегантна и шедьовър на природата. Youabian Puma е Cabrio и тя е бърза, но в никакъв случай не е елегантна и определено не е шедьовър на дизайна. По-скоро е най-грозният автомобил на автомобилното изложение в Лос Анджелис т.г. Странично е разположен надпис: "Puma. Designed by Dr. K. Youabian”. Професията на дизайнера е пластичен хирург и всеки, който вижда снимки на 6,15-метровото безформено чудовище, пожелава на доктора да се върне към професията си, а на пациентите му – много късмет.
В предната част на Youabian Puma се намира сравнително късият преден капак с издатина пред предното стъкло, калниците са наполовина отворени, така че 44-цоловите колела (!) да се съберат в калниците. Решетката е сравнително малка, затова пък ксеноновите фаровете изглеждат като залепени в час по трудово обучение. Отляво и отдясно са монтирани дневни светлини в нещо като малки крилца. Заоблените ламарини от двете страни не могат да скрият факта, че дъговидният подвижен покрив е прекалено малък, за да прилегне на безкрайно дългата задница. Под метален капак се крие ламаринен покрив от две части. Две тръби отстрани заменят ауспуха в задната част, която завършва с изключително заоблена броня.
Puma-та е оборудвана с четири седалки и като се има предвид дължината и ширината на автомобила (2,36 м), наличното пространство в най-добрия случай е посредствено. За това оказва влияние и фактът, че кокпитът изглежда сглобен небрежно. Интериорът напомня на по-стари модели на GM с изобилието от пластмаса, но поне разполага с два монитора, разположени един върху друг централно на арматурното табло. В края на краищата оборудването е относително пълно. Въпреки своя размер, Youabian Puma не е немощно „коте“: автомобилът развива от 0 до 100 км/ч само за шест секунди с помощта на 7,0-литровия V8 (с приблизително 520 к.с.). Горивната консумация е около 14 литра на 100 километра. За максималната скорост миникомпанията от Бевърли Хилс не дава никакви данни. Обявената цена е 1,1 милиона долара (около 813 000 евро). Който иска да притежава Puma, трябва да представи доказателство за финансовото си положение и да чака най-малко 18 месеца за автомобила.

 
Keywords:   Калейдоскоп
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...