Най-добрият български шофьор на камион заминава на състезание в Швеция

Main June 4, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 6750 views | no comments

България вече има своя победител в състезанието “Най-добър млад европейски шофьор на камион 2012“ и това е Йордан Симеонов. Надпреварата, чийто акцент е безопасното и икономично шофиране, е международна инициатива на Scania и нашият първенец отива на финалите на съревнованието в Швеция през септември.
Българското издание на състезанието „Най-добър млад европейски шофьор на камион 2012“ се състоя от няколко предварителни регионални кръга, проведени през май и финал на 3 юни 2012 г. Посланици на инициативата пък бяха автомобилните пилоти Крум Дончев и Румен Дунев.
До надпреварата през днешния ден достигнаха общо 8 участници. По време на сутрешния полуфинал те трябваше да преодолеят по пет изпитания. Най-прецизни се оказаха двама от тях – Йордан Симеонов и Емил Андреев, които така си гарантираха участие в следобедния финал.
Докато участниците съберат сили за последното, най-сериозно изпитание, празничният ден на Scania продължи с изненади за всички присъстващи на летище „Лесново“. Водещият Момчил Манчев награди хората от публиката, които най-бързо успяха да отговорят на неговите въпроси.
Пилотите Крум Дончев и Румен Дунев пък участваха в малко по-различна от обикновено надпревара – вместо с коли, този път те се състезаваха по между си с камиони Scania. След оспорвана борба Крум Дончев успя да надделее. Впоследствие, двамата заедно с български дрифт състезатели демонстрираха своите професионални пилотски умения и покачиха адреналина на публиката.
Следобедният финал между класиралите се двама участници бе изключително оспорван. Наложи се да бъде добавена нова задача, тъй като на упражнението „Бутни краля“ двамата дадоха равни резултати.
Най-способен се оказа Йордан Симеонов. Той спечели българското издание на „Най-добър млад шофьор на камион 2012“. В резултат, именно Йордан ще има честта да участва в европейския финал на надпреварата в Швеция през септември 2012 г. и евентуално да се върне с чисто нов камион Scania.

 
Keywords:   scania
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...