Най-луксозният компактен хибрид вече е у нас

Main April 11, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 2261 views | no comments

Lexus CT 200h вече е на българския пазар. Първият луксозен компактен хибрид бе представен пред медиите по време на специално организиран тест в Правец. "Той е изключително важен за марката за българския пазар и е истинска революция в компактния сегмент", заяви Иван Антров, старши продуктов и PR мениджър на „Тойота Балканс", вносител на Toyota и Lexus у нас.
Досега Lexus нямаше предложение за компактен модел в луксозния сегмент. Автомобилът ще е пряк конкурент на Audi A3 и е удачно предложение за всички, които обичат лукса на разумна цена. Lexus CT 200h е с изключително ниски разходи за обслужване. Максималната мощност на хибридната му система от 136 к.с. е съчетана с изключително ниски емисии на CO2 в размер на 87 г/км и абсолютната липса на твърди частици в отработените газове. Азотните окиси съответно също са с доста ниски стойности - едва 3,3 мг/км.
Въпреки че засега българските почитатели на екологичните автомобили не ползват особени привилегии, не бива да се подминава фактът, че пътният данък се изчислява само върху двигателя с вътрешно горене, а в случая той е 1,8-литров бензинов VVT-I с макс. мощност от едва 99 к.с. Съчетан е с електромотор с мощност от 88 к.с., а средният разход на автомобила е едва 3,8 л/100 км. Освен това на собствениците на CT 200h няма да се налага да сменят ремъци, съединител, стартер или алтернатор. С 40% намаляват разходите за годишно обслужване на купувачите. Като цяло моделът споделя задвижването на Prius III и батериите му издържат 12 години.
Въпреки че цената на автомобила е 54 000 лв., интериорът е изпълнен като при модел на стойност 150 000 лв. За това говори изключително удобният кожен ръчно ушит волан, дълбоките и високи седалки, формата на централната конзола и Remote Touch системата, удобна почти колкото компютърна мишка. Тя идва директно от луксозния и далеч по-скъп модел RX.
Всичко в CT 200h го прави изключително умен и спестовен. Аудиоусилвателят, аналоговият дисплей и проактивното отопление на седалките изразходват с до 50% по-малко електричество.
Воланът дава директно и стегнато управление, като хечбекът разполага с три възможни режима - нормален, икономичен и спортен. CT 200h е първият Lexus с предно предаване.
У нас автомобилът върви с 5-годишна гаранция или 160 000 км, по време на която купувачите ще могат да разчитат и на безплатната поддръжка, предлагана от Toyota и Lexus за хибридите.

 
Keywords:   Audi A3, lexus, toyota, toyota lexus, vvt
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...