Най-продаваните автомобили в Германия за 2013 г.

Main January 20, 2014 | Speed-Press.com A- A+ 6631 views | no comments

Изминалата година беше лоша за всички класове с изключение на компактните автомобили и SUV-овете. Тук ще откриете любимите модели на ГерманияНе е изненада, че на върха на класацията по продажби се изкачва триото VW Golf/Golf Plus/Jetta (1. място), което генерира 244 249 реализации (1,5% повече в сравнение с м.г.). На второ място се нарежда VW Passat (72 048 бр.) въпреки спада с цели 19,2%. BMW е намерило нови собственици на 69 846 Серия 3 (+11,2%). Така моделът от Мюнхен се изстрелва от шесто на трето място.
Пазарът на автомобили в Германия като цяло се свива – при съпоставка с 2012 г. продажбите са паднали с 4,2 процента. Съобщенията за рекордни реализации от Audi, Mercedes и VW са свързани с растящите пазари на Азия. В най-силната европейска икономика ръст регистрират единствено автомобилите от компактния клас (+2,7%) и SUV-овете. Всяка четвърта продадена там кола е именно от компактния клас. Чудите се каква е рецептата за успеха му? С годините Golf и компания пораснаха – така с машините от този тип без проблем можете да отидете на семейна ваканция.
По отношение на качеството на изработката и двигателите компактните модели в много случаи не отстъпват на представителите на средния клас. Така при покупна цена, по-ниска с няколко хиляди лева, на клиентите почти не се налага да правят сериозни компромиси. Тенденцията за търсене на по-удобните и по-високи SUV-ове отразява демографската ситуация в Германия – купувачите на нови автомобили стават все по-възрастни, в момента средната им възраст е 52 години. През 2013 г. са продадени около 0,5 млн. SUV-а, повечето от които - на частни клиенти. Сериозен успех регистрират модели като Opel Mokka и Peugeot 2008, които са базирани на малки автомобили.

 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...