„Най-спортни автомобили 2013” в своите класове.

Main June 13, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 9605 views | no comments

Три автомобила от настоящата гама на BMW заемат челните позиции в класацията „Най-спортни автомобили 2013”, която се формира според гласуването на читателите на специализираното издание "Sport Auto". В категорията дизелови автомобили BMW xDrive M50d за втора поредна година получава най-голям брой гласове. BMW 335i Седан и BMW 335i Купе също се класират на първо място в своите категории. Тройната победа на марката затвърждава отличното й представяне в дългогодишната, престижна класация. Официалната церемония за обявяването на "Sport Auto" Awards 2013 бе на 12 юни 2013 г. в Kunstmuseum, Щутгарт.
С най-мощния шестцилиндров дизелов двигател в света под предния капак BMW xDriveM50d уверено защитава титлата си „най-спортен дизелов автомобил”. Със своите три турбокомпресора и common-rail директно впръскване, трилитровият дизелов двигател развива максимална мощност от 280 кВт/ 381 к.с. и осигурява максимален въртящ момент от 740 Нм. Специфичната технология на шасито и аеродинамичен баланс, съчетани с типичната M прецизност по отношение на работните характеристики на двигателя, оформят първокласния спортен характер на най-мощния дизелов модел на BMW Серия 5. Същите качества се споделят и от BMW xDriveM50d Touring. Тези два модела осигуряват спортно и вълнуващо усещане при шофиране, като същевременно налагат най-високи съвременни стандарти по отношение на ефективността със среден разход на гориво от 6,2 и 6,3 л/ 100 км в ЕС тестови цикъл, съответно за Седана и Туринга.
В категорията "Седани на стойност под 50 000 евро" отново BMW е победител. За първи път новото BMW 335i Седан получава най-много от читателските гласове, като това успешно представяне в тазгодишната класация е и продължение на вече установената традиция, след като предишният модел в три последователни години е носител на титлата в тази категория. В клас "Купета на стойност до 50 000 евро” с убедителна преднина лидер е отново автомобил на BMW. Гласовете на читателите на "Sport Auto" поставят на върха на класацията за трети пореден път BMW 335i Купе. Основната прилика между тези два традиционни победителя и решаващ фактор за техния успех е редовият шестцилиндров бензинов двигател, оборудван с BMW TwinPower Turbo технология. Мощният 225 кВт, 306 к.с. агрегат има всички характерни качества на другите шестцилиндрови двигатели BMW – светкавична, спонтанна реакция, превъзходни високоооборотни характеристики и рафинирано разгръщане на мощността - всички те изразени по особено ефективен начин. Несравним баланс между радост от шофирането и икономия на гориво се постига чрез комбиниране на турбокомпресор, който функционира на принципа twin-scroll, със система върховния High Precision Fuel Injection и напълно променливо управление на клапите VALVETRONIC.
Годишната анкета за определяне на "най-спортните автомобили" на списание “Sport Autо” се провежда за първи път през 1980 година. В настоящото гласуване са участвали около 15 300 читатели. Те определят любимите си автомобили в 15 категории за серийни автомобили и в още 10 класове за тунинговани автомобили, като избират сред 230 актуални модела.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...