Най-старият Silver Ghost превзе Стелвио

Main July 26, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 4835 views | no comments

Един от най-старите Rolls-Royce Silver Ghost в света, така нареченият Silver Dawn се завърна в Европа, след като измина 2900 км в ралито Centenary Alpine Trial (http://alpinetrial2013.blogspot.co.uk/), в което олдтаймерът се включи под номер едно. Той не само се представи достойно в прехода, но доказа, че „старите момчета“ още ги бива, като превзе легендарния с трудността си проход Стелвио. В момента Silver Dawn отново краси централата на Rolls-Ryce в Гудууд в Западен Съсекс.

Автомобилът е произведен през 1908 г. и е с оригиналния си регистрационен номер. Същото важи и за частите му, включително шасито, двигателя, предавателната кутия и предния и задния мост. Автомобилът е реставриран според безупречните стандарти на британската марка.

Тазгодишното издание на алпийското рали е повратна точка в историята на Rolls-Royce. Точно преди век през юни Silver Ghosts се включва в преход, по това един от най-сериозните тестове за издържливост на автомобилите. Тогава автомобилът без проблеми изминава 2900 трудни планински км в Алпите и тогава заслужено си спечелва прозвището „Най-добрият автомобил в света“.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...