Най-яките спортни коли на 2011-а в епичен брой на TopGear

Main November 17, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 11745 views | no comments

Eдин ред със сухи цифри за 10 автомобила, представляващи най-добрите четориколесни бензинови машини за 2011 г. ще откриете в новия брой на българското издание на TopGear. С обща цена от 7 753 000 лв. и редакторите на списанието с лекота са извели съотношения от рода на 1426 лв/к.с., или пък че всеки един от 84-те цилиндъра струва по 9200 лв. Те обаче са оставили емоцията на първо място, така че са оставили тези грандиозни суми да потят застрахователите и са се впуснали в преследване на автомобилната нирвана.
В рубриката Gear доминира бялата каска с черния визьор. Стиг и екипът на TG UK - включително и самият Чарли Търнър - карат най-добрите коли за 2011 г. В английската селекция блестят звезди, като McLaren MP-4 12C, Ariel Atom Mugen, Jaguar XKR-S, a за контраст на тяхната прецизност им гостува щатският мъсълкар Ford Mustang Boss 302 Laguna Seca. Като бройка Италия е представена скромно, с двама играчи - само дуото Ferrari FF и Pagani Zonda F... Едва две коли, но те са може би най-емоционалните от цялата група. А с такъв емоционален огън, е вкаран и малко технократски студ с прецизната група от Германия. Естествено там е могъщото Bugatti Veyron Super Sport, властелинът на дрифтовете BMW 1M, пистовото оръжие Porsche 911 GT3 RS 4,0 и колата, призвана да бъде екипният калибратор - VW Golf GTI.
Не знаем някой друг да е събирал подобен застрахователен кошмар на едно място, не и на прохода Стелвио, където Том Форд запалва спирачките на Veyron, не и пред супер способните обективи на Лий Бримбъл, Джъстин Лейтън и Пол Баршон. Кой се оказва крайният победител? Всички ние, които се наслаждаваме на тази автомобилна огърлица за 8 млн. А коя е най-добрата кола? И изданието съпоставя Veyron с Golf? Ще разберете накрая.
След тази битка Gear финишира с един любопитен материал за возилата на либийските бунтовници. Хора, които не се интересуват от опции, като USB-та в жабката и Bluetooth, а от екстри като стойки за базуки и място за съхранение на дребни предмети, като например патрони 7,62 мм.
В Новини в началото на брой 54 пък ще видите „оръжията за мирни цели" на големите в бранша - BMW 3, Peugeot 208, наследника на Ferrari 599, който ще крещи със 700 к.с., както и концепцията Mazda Takeri.
И докато някои производители тепърва градят история, Chevrolet навърши 100 години. Планета TopGear илюстрира тези години и разказва за 209-те милиона произведени коли с „големия плюс" на капака.
Родният екип на изданието обаче пак не седя цял месец с клавиатура в ръце, а си начеса дланите с прясно тапицирани волани. Пламен Георгиев разходи новия Mercedes-Benz ML, Ради Ангелов остана на 4x4 вълната с грандиозния аристократ Range Rover 4,4 TDV8, Монев тества новия Yaris на Toyota, a Любо Станиславов - големия Opel Zafira Tourer и френския хибриден техно шик Citroen DS5. А, и Мат Дейвис написа за нас ексклузивен тест на Audi e-tron Syder.
Това са темите на BBC TopGear България 54 този месец. Теми, които нямат за цел да обогатят общата ви култура, а да погъделичкат душата и да доставят наслада.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...