На какво ще се вози Обама?

Main June 20, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 6850 views | no comments

Според Secret Service лимузината на щатския президент е "най-сигурният автомобил на света". Явно обаче държавният глава се нуждае от още повече сигурност, защото правителството на САЩ планира да намери заместник на бронирания Cadillac. Тръжната процедура за новата машина ще започне на 29 септември 2013, а победителят ще бъде ясен през лятото на 2015. Така в края на втория си мандат най-висшият политик в САЩ ще пътува с нов автомобил. Естествено, в строга тайна ще бъдат пазени екстрите за комфорт и сигурност, с които ще бъде оборудвана колата. Ние събрахме за вас 10 потенциални кандидати, достойни да превозват Обама.
Според Secret Service лимузината на щатския президент е "най-сигурният автомобил на света". Явно обаче държавният глава се нуждае от още повече сигурност, защото правителството на САЩ планира да намери заместник на бронирания Cadillac.Ето кои автомобили са достойни за тази роля. Още по името му се разбира, че е звяр: Pitbull е базиран на Ford F-550. Машината се използва от отрядите за бързо реагиране и е типично американска - както и Cadillac. Бронировката осигурява защита от стрелба, сухопътни мини и експлозиви.
6,7-литровият V8 турбодизел развива 300 к.с. С клиренса си от 31 см обаче возията ще бъде значително по-лоша, отколкото на сегашната лимузина. БТР-ът Boxer има много от екстрите, които са поставени и в сегашния президентски лайнер: система за независимо от външния въздух снабдяване с кислород, пожарогасителна система и камера за нощно виждане. Бронетранспортьорът предлага и малко комфорт; на борда има електрически чайник и тоалетна. Коланите с въздушни възглавници - новост за последната S-класа, тук са част от стандартното оборудване.
Knight (от англ. "рицар") XV на канадската компания Conquest Vehicles може да бъде поръчан с 6-литров V8-бензинов двигател (325 к.с.) или с 6,7-литров редови дизел (300 к.с.). При следващото си пътуване в Израел Обама може да се защити от неправилно зареждане, ако използва XV с дизелов мотор. На борда на "рицаря" има телевизор, игрови конзоли, бар, хладилник и хумидор.
Кой би предположил, че президентът ще се вози в Sprinter? Правилно - никой. Компанията Klassen предлага специален модел за VIP-ове, който изглежда съвсем обикновен отвън но предлага какви ли не глезотии в интериора си.

Хибридна мощ: FED Bravo би подхождал на екологичното съзнание на президента. Бронираната машина е значително по-икономична от конкурентите си. Когато литиево-йонните батерии са заредени напълно, FED Bravo може да измине само на електричество до осем км. Кормилното управление и спирачките разчитат на обща хидравлична система, за да бъдат намалени теглото и броят на използваните части. В града машината се задоволява с 28,6 л на 100 км, а при извънградско каране са й достатъчни 16,5. Тази машина може да спаси президента от торнадо - но само природно, не и политическо.

Ако следващият президент е жена, Dartz ще има предимство в търга, защото предлага машина, предназначена само за представители на нежния пол. Тривратият гигант осигурява защита най-вече срещу отвличане, а сред екстрите му са камера за паркиране с изглед на 360 градуса, хладилник за шампанско и масажор.
Путин искаше да демонстрира патриотизъм при избора на служебното си возило. Руският държавен глава обаче разкритикува дизайна на ZIL и изискваше подобрения. Надали обаче янките ще се окажат с толкова големи сърца, че да демонстрират руско-американската "дружба" с кола за собствения си държавен глава. Папа Франциск не обича да демонстрира висок социален статус. Бронираната М-класа обаче би била добър символ за политическа прозрачност.
Ако правителството реши да спести малко пари, може и да купи BMW 750iL High Security от началото на 90-те. Автомобили като този днес струват от 40 до 60 хил. лева.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...