Нейно величество кралица София е първият шофьор на новия Peugeot iOn

Main August 13, 2010 | Speed-Press.com A- A+ 702 views | no comments

По време на лятната си почивка в Палма де Майорка, Нейно величество кралица София ще използва Peugeot iOn, предоставен от Peugeot Испания. Тя ще бъде първият водач на новия електрически автомобил на марката.
За Peugeot е голяма чест да предостави този първи екземпляр на iOn на испанското кралско семейство, известно със съпричастността си към екологичната кауза.
Френският автомобилен производител преминава към нов етап от своята цялостна стратегия за намаляване на вредните емисии, лансирайки в Европа, в края на 2010 година, Peugeot iOn - първия електрически автомобил от ново поколение.
Благодарение на електрическия двигател с мощност 64 к.с., градският модел с дължина едва 3,48 м предлага достатъчно място за 4-ма пътници, лесно и спокойно управление, високо ниво на безопасност и богато и комфортно оборудване.
Ефективното управление на електрическата енергия осигурява на iOn автономия от 150 км в стандартен европейски цикъл на движение. Пълното презареждане на литиево-йонната батерия отнема 6 часа, а на 80% ще са ви нужни само 30 минути чрез специално зарядно устройство.
Първоначално iOn ще се предлага във Франция на частни и корпоративни клиенти срещу месечен наем под 500 евро, който включва сервизна поддръжка и пътна помощ. Вече са подписани 15 предварителни договора с различни фирми в много европейски страни.

 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...