Новият Citroen C4: Един автомобил, който не познавате... А трябва*

Main March 18, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 2547 views | no comments

От Леонид Селиктар (@lseliktar)

Почитателите на продукцията на Citroen знаят какво направи С4 при появата си преди няколко години. Той въведе редица новости в сегмента си и демонстрира качества, които малцина от директните му конкуренти бяха в състояние да предложат. За изключително кратко време той спечели сърцата на феновете на марката, а и тези на редица "чужди последователи, със своята нестандартна кормилна конзола, централно разположеният полупрозрачен информационен дисплей, свободата и функционалността на интериора си.

Лично на мен, вече старата С4-ка няма да ми липсва. Защото новата е тук. А тя е в пъти по-добра от и без това впечатляващата си оригинална версия. Може би единственото, от което ще бъдем ощетени в резултат на появата на новото С4, са впечатляващите "роботизирани реклами.

Видео

Новото поколение на Citroen C4 е толкова ново, че няма един елемент от автомобила, който да може да бъде асоцииран по какъвто и да било начин с такъв от старата генерация. ВСИЧКО е ново, ВСИЧКО е с минимум две степени по-добра изработка, а използваните материали, цветове и дизайн похвати са взети от далеч по-луксозен автомобил.

Основното достойнство на новата С4-ка е това, че тя следва изискванията на пазара. Не се опитва да налага нови тенденции, не принуждава клиента да се нагажда към стил или функционалност. Тя предлага цялостно ергономично решение, което смея да твърдя, че е в състояние да се хареса на всеки. На всичко отгоре, го прави със стил и сериозна доза лукс.


Видео


"Позитивна енергия е слоганът, с който новият Citroen C4 дебютира не само на родния пазар, и който описва по отличен начин това, което е в състояние да предложи новото поколение на модела. Ако тази енергия не ви обхване в първия момент, в който видите динамичната, но и стилна предна част на автомобила, или пък се докоснете до елегантното решение на профила и задната част на колата, просто изчакайте. Влезте в автомобила и моментално ще се уверите, че по-добро определение от "Позитивна енергия едва ли е възможно. Интериорът предлага стилна и ергономична обстановка, изпълнена с качествени материали, приятни за окото и ръката, а сглобките са почти незабележими (там където трябва). Това важи с пълна сила дори и за базовата версия на новия Citroen C4, която е налична на апетитната цена от 26 700 лева с ДДС и право на данъчен кредит.

Като заговорихме за цена... Новата генерация на Citroen C4 стъпва на българския пазар на два много силни "крака. Първият от тях е 5 години европейска гаранция, а вторият е петгодишно безплатно периодично обслужване (включва масла и филтри) от страна на Автомотор Корпорация и всеки дилър на марката в България.

Ако оставим настрана финансовата гледна точка, новата С4-ка е истинско удоволствие на пътя. Стъпката е стабилна, поведението на колата е предвидимо. Това дава възможност за сериозно заиграване с волана, но и при обикновено управление, колата доставя високо удоволствие от управлението.

Новият Citroen C4 идва в три нива на оборудване, четири бензинови (VTi 95 конски сили/ петстепенна механична трансмисия,
VTi 120 конски сили / петстепенна механична трансмисия, VTi 120 конски сили / четиристепенна автоматична, THP 155 конски сили/ шестстепенна роботизирана трансмисия) и четири дизелови модификации (HDi 90 конски сили/ петстепенна механична трансмисия, HDi 110 конски сили/ шестстепенна механична трансмисия, e-HDi 110 конски сили/ шестстепенна роботизирана трансмисия, HDi 150 консик сили/ шестстепенна механична трансмисия).

Най- интересна версия в гамата на Citroen C4 е модификацията микро-хибрид (e-HDi), която разполагат с последно поколение на системата Stop&Start, специална система за инерционно зареждане на акумулатора и подпомагане на потеглянето през първите няколко метра от движението. Комбинацията гарантира ниво на вредни CO2 емисии от 109 грама на километър. Гумите MICHELIN ENERGY Saver, които дебютират с С4, намаляват разхода на гориво и допълват тази хибридна технология като допълнително намаляват емисиите CO2 с 5 грама на километър.

Видео

От функционална гледна точка, новият Citroen C4 идва с редица нововъведения, но от компанията акцентират върху системата за наблюдение на мъртвата точка, програмируемият ограничител на скоростта, фаровете за мъгла със статично осветяване в завой, интегриран в горната част на централната конзола контакт 230 V, ергономични седалки с електрическа лумбална настройка и функция масаж за предните места, и редица настройки за персонализация на купето (цвят на централния дисплей, звукови сигнали, интензивност на климатизацията). А пък багажникът, със своя обем от 408 литра, е не само с 27% по-голям от този на предишната генерация на С4, но е и на челното място в сегмента.

Видео

Видео

*Автомотор Корпорация организира Отворени врати за тест на новия Citroen C4 на 18 и 19 март в АМ Божурище, АМ Дианабад, АМ Пловдив, АМ Варна, Сливен Ауто, Фулда Бургас, АМ Велико Търново, АМ Добрич, АМ Габрово и на 26 и 27 март - Елмира Плевен, Минчев Ауто Русе, Петров Сервиз Стара Загора.

Още любопитно видео на Citroen C4 можете да видите тук: www.autopress.tv

 
Keywords:   Citroen C4
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...