Новият Jaguar F-TYPE пристига в България

Main May 27, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 4510 views | no comments

Броени дни ни делят от най-дългоочакваната автомобилна премиера в България. На 30 май новият Jaguar F-TYPE официално ще бъде представен у нас на Британска територия в резиденцията на Негово Превъзходителство Джонатан Алън, посланик на Великобритания в България. Моделът ще се предлага у нас с уникален пакет от 5 г. гаранция и Premium service с включена Door-to-door услуга.
Новият F-TYPE обединява в едно 75-годишната история на марката Jaguar. Създаден е изцяло с мисъл към шофьора, като предлага ненадминато пътно поведение. Според мнозина това е един от най-красивите и вълнуващи двуместни автомобили, създавани някога.
F-TYPE e направен от най-добрия и най-лекия алуминий, наличен в света. От него е изградена една изключителна архитектурна конструкция. За да извлекат максимална полза от модерната му структура, дизайнерите на марката са заложили на двойни алуминиеви носачи в предното и задно окачване и на специална кормилна рейка за светкавична реакция при бързи маневри.
Jaguar F-TYPE се предлага с мощен бензинов supercharged двигател и stop/start технология за максимална ефективност и икономичност на изразходваното гориво. Първите две версии са оборудвани с новия 3-литров V6 агрегат, който разполага с 340 или 380 к.с. в зависимост от предпочитанията на клиента. F-TYPE V8 S е с мотор с мощност от 495 к.с. и 625 Нм въртящ момент. С него той ускорява от 0-100 км/ч за впечатляващите 4,2 секундни. Максималната скорост е електронно ограничена до 300 км/ч, като въглеродните емисии, които се отделят в природата, са 259 г/км. Специалната изпусквателна система, стандартна за версиите S и V8 S, засилва вълнуващият изглед на автомобила, като придава различен гърлев звук на агрегатите. Двигателите се задвижват от нова спортна 8-степенна Quickshift трансмисия, която спомага за по-бърза смяна на предавките и по-добър контрол върху управлението на автомобила.
Всички модели на марката Jaguar винаги са се отличавали от останалите с дързък и мускулест дизайн. F-TYPE не прави изключение, като особено впечатляващи са страничните му линии, които при повече въображение могат да бъдат възприети и като крила. Вдъхновен от концепта C-X16, представен през 2011 г., новата „котка“ на британците изумява и пленява със смелия ъглов дизайн на предната си решетка. В сърцевината си тя наподобява масивна мида, а страничните й издутини се асоцират с хриле на акула. Феномалният дизайн на предницата се допълва от изящни биксенонови фарови, подчертани от дневни LED светлини.
Погледнат отзад, новият F-TYPE е не по-малко грациозен. Тук погледът неминуемо се спира на задния спойлер, задействащ се при висока скорост, увеличавайки притискателната сила със 120 кг. Мощната осанка на автомобила се допълва от красивите и агресивни задни LED светлини, които запазват класическите елемнти на марката от близкото минало.
Вдъхновяващият дизайн на новия F-TYPE се пренася и в неговия интериор, в който фокусът е насочен изцяло към шофьора. Отваряйки вратата, водачът има чувството, че попада в пилотска кабина на боен самолет. Аеровдъхновението му се допълва от специален волан и Sportshift селектор. Вентилационните отвори в горната част на арматурното табло се задействат само при команда, като засилват футуристичния облик на автомобила-самолет F-TYPE.
Цената на новия Jaguar F-TYPE в България стартира от 146 400 лв. с ДДС за стандартната версия с двигател V6 Supercharged. Моделът е наличен в още две версии F-TYPE S и F-TYPE V8 S, които се предлагат на цени от 168 500 и 197 400 лв. с ДДС.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...