Новият Nissan Qashqai: 100% made in UK

Main June 8, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 4695 views | no comments

По време на провела се днес среща на министър-председателят на Великобритания Дейвид Камерън и Карлос Гон, шефът на Nissan Motor е обявил, че следващото поколение на хитовия за марката всъдеход Qashqai, ще бъде един 100% английски продукт. Той ще бъде проектиран, разработен и произвеждан в страната, като ще гарантира 6000 работни места, както свързани директно със сглобяването на модела, така и по цялата верига на вторичните производители и доставчиците.

Проектът за новото поколение Qashqai представлява инвестиция от 192 милиона британски лири в страната, като сумата е обезпечена изцяло от Nissan. Първата стъпка в бъдещето развитие на автомобила ще бъде дизайна, който ще бъде създаден в специализирания център на марката в Падингтън, Лондон. След това, проектът ще бъде прехвърлен в техническия център на Nissan в Бедфордшир, а самото производството на кросовъра ще се извършва в Съндърланд. До края на този месец, именно там се очаква да бъде сглобен представителят с пореден номер 1 000 000 на актуалната версия на Qashqai.

 
Keywords:   192, nissan, nissan motor, qashqai
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...