Новият VW Tiguan вече е малък Touareg!

Main February 9, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 3480 views | no comments

Често пиар-спецовете в автомобилната промишленост правят такива пропуски". Ужким някой направил грешка и информация за нов модел изплува" някъде по коридорите на връзка с клиентите. Дори и да e вярно подобно нещо, едва ли ще учуди някого. В случая пръв забелязъл изпуснатата" картинка на новия Tiguan, случаен" посетител на немския сайт на VW /!?/, реагирал моментално, снимал страницата и хоп – веднага в интернет. Същата страница бързичко изчезнала, а волфсбургци били принудени" заради това да пуснат официалните изображения на колата, която трябва да дебютира на 1 март в Женева.

От пръв поглед се вижда че това е ...малък Touareg! Отпред съвпадението е пълно чак до вътрешния дизайн на фаровете, отзад също различията се хващат трудно. В прес-релиза си фолксвагенци говорят за множество промени, но не бързат да разкрият подробности.

От дебюта си през есента на 2007-а Tiguan е реализиран на пазара в над 572 000 броя, като е представен добре в Европа с 12% в сектора на компактните кросовъри, като само в Германия този процент е 21%.

Обновеният Tiguan, както и преди ще се предлага с две различин предни брони - оф-роуд" и градска". Главните интериорни различия от старата машина са новият, триспициов волан от VW Golf, бутонът за задействане на мотора до лоста за скоростите, самият лост, подреждането на клавишите на централната конзола и цветният дисплей на приборното табло.

Независимо, че световният дебют на колата е на 1март в Женева, европейските продажби стартираха вече в петък на 4 февруари. Немските цени са без промяна – стартират от 24 175 евро за версията Trend&Fun с бензинов мотор 1.4 TSI (122 к.с.).

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...