Нов повей в автотърговията - шоу-рум в мола

Main February 8, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 4010 views | no comments

След като Potamkin group отвори със съдействието на Hyundai шоу-рум в шопинг-мол в Сакраменто през декември, се оказа, че за около месец той е реализирал повече от очакваните сделки с нови коли - 35, което е било достатъчно да се покрият разходите около подготовката и отварянето на шоу-рума в мола. Средното дневно посещение на шоу-рума е между 35 и 40 души.

Президентът на Potamkin Бари Фридър сподели по този повод, че магазинът на Hyundai Store в Уестфилд Даунтаун Плаза Мол е евтин начин да се повиши показността на един шоу-рум и да се генерира допълнителен интерес към другите две представителства на корейската марка, собственост на Potamkin в областта, които реализират заедно около 200 коли на месец. Това според него може да стане и нов повей в търговията с автомобили в най-близко бъдеще.

Според Дейв Цучовски, търговски бос на Hyundai U.S., решението на групата Potamkin да отвори шоу-рум в мола е "перфектен пример" за свежо мислене и повишаване нивото на конкурентноспособност.

Повечето от представителствата на Potamkin са на Източното крайбрежие - девет в Маями и пет в Ню-Йорк сити. Групата е на 16-о място в листата със 125 позиции на американските дилърски групировки с приходи от $703 милиона. Освен с Hyundai групата работи с Audi, Porsche, Ferrari, Maserati и Lamborghini.

Новият шоу-рум има персонал от 10 човека, включително финансов и търговски мениджър. В него има 11 коли, но няма сервиз, склад и магазин за резервни части. От Potamkin са дали между $50 и $70 хиляди за да обновят магазина, плащат наем, подръжка и заплати. Ниските първоначални разходи дават лесен изход от евентуална ситуация с банкрутиране на мола или пък ако търговията в него замре.

В същото време, подобно отваряне на шоу-рум на собствена земя би струвало между $4 и $6 милиона, което би се равнявало на наем от $35 дo $50 на месец, докато при наем в мол цената е $11 000, а разходите за подръжка са релативно ниски.

 
Keywords:   hyundai, potamkin
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...