ОБЯВЕНИ ЦЕНИ ЗА ПЪРВИЯ ДИЗЕЛОВ СЕДАН НА INFINITI

Main September 10, 2010 | Auto-Press.net A- A+ 1607 views | no comments

Напълно новият M30d ще струва от 98 000 лева с ДДС
Голям въртящ момент от 550 Nm и под 200 г/км CO2
Бързо реагиращ V6 с 238 к.с. и ускорение 0-100 км/ч за 6,9 секунди
Перфектно балансирано пътно поведение при задвижване на задните колела, S версии с активно управление на четирите колела
Интериорът е ново постижение на Infiniti по отношение на усещане и пространство
Premium версиите стандартно са оборудвани с най-големия брой интелигентни системи за безопасност, предлагани някога от Infiniti
Присъединява се към бензиновия модел M37 от октомври (в зависимост от държавата),

В началото на седмицата бяха потвърдени цените и техническите характеристики за Infiniti M30d - най-новия, най-дръзкия и най-отличаващия се мощен дизелов седан в Европа.

Моделът включва първия двигател на Infiniti, разработен специално за Европа – 3,0-литров V6 пиезоинжекционен дизелов, с впечатляващ въртящ момент от 550 Nm и емисии на CO2 от 199 г/км. M30d се предлага в пет версии, като се започне от добре оборудвана и се стигне до максимално оборудвана, на цени от 98 000 лева. Продажбите започват през октомври в зависимост от ситуацията на пазара, но автомобилът се предлага за разглеждане и онлайн конфигуриране на адрес www.infinitibg.bg

M30d с 238 к.с. (175 kW), 250 км/ч отговаря на всички изисквания в сектора на мощните седани и предлага уникален дизайн, съчетан с новаторски технологични функции, които вече са познати от Infiniti M37, включително първата в света система Предупреждение за сляпо петно" (BSI – Blind Spot Intervention TM). Включени са и типичните характеристики на Infiniti като уникалност и фокус върху най-висок стандарт обслужване на клиентите чрез Усещане за пълно притежаване на Infiniti (Total Ownership Experience).


Освен че е най-европейският автомобил на Infiniti, M30d е и най-динамичният седан както за шофиране, така и на външен вид. Предно-средното разположение на двигателя (front-midships) и задвижването на задните колела гарантират балансирано поведение, стремителните линии на каросерията му придават атлетичен вид. Връзката с вдъхновения M дизайн е очевидна – красивата интерпретация на вятъра и вълните в концепцията Essence.

Идеята за най-добре подбрани естествени материали, завладяла Infiniti достига нови висоти в интериора на M30d, където се предлагат анилинова кожа и полирани дървени декоративни елементи със сребристо прахово покритие. Перфектният завършек на най-просторния и най-изтънчено обзаведен досега интериор на Infiniti е багажникът с обем 450 литра.

M30d е също автомобилът на Infiniti с най-съвременни технологии, с пълен пакет от интелигентни системи за помощ на водача/системи за предотвратяване на произшествия, известни под името Динамичен осигурителен щит" (DSS – Dynamic Safety Shield). Сред изцяло новите и уникални луксозни функции са Активен контрол на шума (ANC – Active Noise Control и Forest Air™, новаторска климатична система, проектирана да повишава бдителността и да освобождава от стреса.

Premium версията на M30d, която се очаква да бъде най-популярната, разполага и с неповторим набор от технологии за безопасност. Те включват първото в света приложение Предупреждение за сляпо петно" (BSI – Blind Spot Intervention™) - система, която регистрира околните автомобили и помага на Infiniti да не се отклони в тяхната лента.

M30d ускорява от 0-100 км/ч за 6,9 секунди, а максималната скорост е електронно ограничена до 250 км/ч. Разходът на гориво в комбиниран цикъл е 7,5 л/100км, а при официалния разход на гориво в извънградски условия резервоарът от 80 литра предоставя потенциална възможност за изминаване на повече от 1300 км. CO2 емисиите са 199 г/км.

M30d – цена от 98 000 лева с ДДС
Базовата версия е оборудвана стандартно със: 7-степенна автоматична скоростна кутия, би-ксенонови фарове, електрически предни седалки с 10 посоки на регулиране, камера за заден ход, датчици за паркиране отпред и отзад, волан с подгряване, аудио система с хард диск (HDD) и новия селектор за режим на шофиране на Infiniti, който позволява настройките на параметрите да се избират режими Sport (Спорт), Normal (Нормално), Snow (Сняг) и Eco (Екологично).

M30d GT – цена от 105 000 лева с ДДС
GT е на базата на M30d, но предлага още повече лукс. Стандартното оборудване включва: полуанилинова кожа, отопляеми и вентилирани предни седалки, активна система на фаровете (AFS) и декоративни елементи от бяло ясеново дърво със сребристо прахово покритие.

M30d S – цена от 106 000 лева с ДДС
По-спортният избор, версията S представя активно управление на четирите колела (4WAS), спортно окачване и седалки (също отопляеми и вентилирани), превключватели на предавките от магнезий и 20-инчови алуминиеви джанти.

M30d GT Premium – цена от 117 000 лева с ДДС
M30d S Premium – цена от117 900 лева с ДДС
Версиите Premium се базират съответно на версиите GT или S, като се добавя всяка възможна опция за M модела, включително Предупреждение за сляпо петно" (BSI – Blind Sport Intervention TM), Интелигентен круиз контрол (ICC – Intelligent Cruise Control), Предупреждение и предотвратяване напускането на лентата (LDWP – Lane Departure Warning and Prevention), както и други технологии, съставящи Динамичен осигурителен щит (DSS – Dynamic Safety Shield). Разполагате още с Forest AirTM, аудио система Bose® Premium Surround с 16 високоговорителя и всепризнатата информационно-развлекателна платформа Connectiviti+ на Infiniti, включваща навигационна система с 30 GB HDD.

Опции
При толкова много стандартни възможности се предлагат само три опции: боя металик (1 790 лева), временна резервна гума (вместо комплект за поправка, 450 лева) и за GT и S, мултимедийната навигационна система Connectiviti+ HDD (6 250 лева).

M30d се присъединява към V6 бензиновия M37, като се очаква М-линията да се разшири още през 2011 г. с новаторския M35 Hybrid. Добавянето на хибрид ще създаде три луксозни седана, задвижвани от V6, всички силно ориентирани към шофьора и с отличителното за Infiniti съчетание от технология и ръчна изработка, за да предложи на клиентите завладяваща алтернатива на традиционните лидери в йерархията на автомобилите от висок клас в Европа.

 
Keywords:   co2, m37
 

Images Gallery


 

Богините и DS3 Богините и DS3
September 10, 2010
 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...