Олдтаймерите поскъпват

Main March 18, 2014 | Speed-Press.com A- A+ 7280 views | no comments

Според Съюза на автомобилната индустрия бумът на олдтаймерите продължава да се разпростира. Deutsche Oldtimer Index, публикуван от организацията, се е вдигнал с 8,1 процента за миналата година, т.е. почти двойно в сравнение с предходната година. Увеличението на цените през второто полугодие е дори по-високо, отколкото през първото. За база на индекса се използват 88 модела, сред които има както „класици“ за всекидневна употреба, така и бутикови колекционерски автомобили.
VDA съобщава, че най-голямо повишение е отбелязано при цените на BMW 520i от първото поколение на Серия 5 (1972-1981): +63%. Следват легендарният Mercedes 300SL (+47), BMW 501 (с осем цилиндъра, +38), BMW LS Coupe (+31) и Alfa Romeo Spider Veloce (+29). Най-сериозен ръст на стойността от въвеждането на индекса през 1999 г. регистрират два „народни“ и въпреки това почти безценни модела - „грозното пате“ Citroen 2CV и бусът VW T2-Bulli, следвани от Mercedes 300SL.
Според VDA в обществото на ретро почитателите се наблюдава разделение. Купувачите на колекционерски автомобили търсят коли от този тип като инвестиция, докато традиционните фенове на олдтаймерите рядко очакват хобито им да им донесе някакви финансови ползи и просто се наслаждават на автомобилите.

Агенция Speed-Press

 
Keywords:   Калейдоскоп
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...