Откриват изложба на Rolls-Royce в музея на BMW

Main March 20, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 8020 views | no comments

За първи път ще видим изложение на автомобили Rolls-Royce от различни епохи в музея на BMW в Мюнхен (кралската британска марка е част от германския гигант). То отваря врати от утре под наслов “Преследване на съвършенството“. Посветена е на десетгодишнината от възраждането на марката Rolls-Royce като бойна единица в портфолиото на BMW Group. Изложението проследява и исторически модели, защото тази година се навършват 150 години от рождението на сър Хенри Ройс.
В хронологичен ред са изложени и ключови моменти от създаването на марката – фотографии още от първата среща между Хенри Ройс и Чарлс Стюарт Ролс през 1904 г., та чак до наши дни.
Музеят на BMW (http://www.bmw-welt.com/de/) заема площ от 1000 кв. м и е разположен на пет етажа. В експозицията са включени и 15 оригинални автомобила Rolls-Royce от 1907 до 2012 г. В колекцията присъства и знаменитият модел 10EX, конструиран през 1926 г., шофиран от самия сър Хенри.

 
Keywords:   bmw, bmw group, BMW Welt, rolls royce
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...