Откриха автосалона в Дубай

Main November 7, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 8620 views | no comments

Световният търговски център в Дубай е домакин на 12-ото автомобилно изложение в града. Шоуто бе открито официално от шейх Мактум бин Мохамед бин Рашид ал Мактум и представя 15 световни премиери на концепции и общо 108 глобални и регионални дебюта. Общата изложбена площ е 65 000 кв. м, на които са разположени 600 автомобила.

Сред тях най-много публика събират бутиковите модели. Местният производител W Motors показа Lykan, който е екипиран с боксеров двигател от Porsche, тунингован от Ruf до 770 к.с. и 1000 Нм. Автомобилът е с максимална скорост 395 км/ч и ще бъде произведен само в 7 бройки.

Devel Sixteen пък разбуни духовете по света с невероятните данни, които извади производителя - 5000 к.с., 1,8 сек за от 0 до 100 км/ч, максимална скорост от 560 км/ч и 16-цилиндров двигател. Цялата мощност пък преминава през 4-степенна автоматична предавателна кутия.

Hyundai разположи на специален килим луксозната лимузина Centennial, а единствената бройка за 80 000 евро вече е закупена.

McLaren показаха серийният Р1 и вече са продадени 15 бройки от общо 40-те, предвидени за този регион от цялото производство на модела. Също толкова са закупени от Alfa Romeo 4С, а единственото дилърство в Дубай преговаря за допълнителни 10 единици от лимитираната серия от 400 автомобила с име Launch Edition.

Интересно е, че на фона на супермощни бензинови мотори и огромни двигатели, от BMW показват електрическия i8, а Porsche хибридната Panamera.





 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...