От круизър в пистарка за пет секунди

Main August 12, 2010 | Speed-Press.com A- A+ 687 views | no comments

Представиха концепцията Veon Motorcycles на Световния шампионат по къстъм мотоциклети AMD. Проекта може да се превърне от круизър в пистарка с натискането на един бутон. Моторът е творение на Пиър Тофтнър, норвежки инженер по роботика и основател на Veon Motorcycles. Той работи по този проект от години и е патентовал по-голямата част от техническите решения за този „пригодим” байк.
Мотоциклетът има два режима на стъпенките и положението на краката – трансформира се от нисък, с изнесени напред стъпенки круизър и седалка за изправено положение на тялото в спортна конфигурация с по-висок център на тежестта и по-агресивна стойка на моториста. Моторът също така променя и геометрията си. Всичко това се случва за пет секунди с натискането на един бутон. Дори може да променяте конфигурацията в движение.

 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...