Още един пистов шампион във WRC

Main September 3, 2010 | Auto-Press.net A- A+ 1635 views | no comments

Иван Мюлер ще е вторият сериозен пистов пилот, който ще стартира в кръг от Световния рали шампионат. Засега, обаче, не става дума за пълноценно участие като на Кими Райконен, а навярно за проба на силите на французина, който е записан за старт в домашния си кръг - рали Франция от 1-и до 3-и октомври. За това време Мюлер ще е партньор на световния екс-шампион Петер Солберг, като ще управлява миналогодишния автомобил на шведа Citroёn Xsara WRC, автомобил с който скандинавецът спечели миналата година кръга в Кипър.

Подобно на Кими, едва ли Мюлер ще покаже нещо убийствено при първата си изява като рали-пилот, независимо от асфалтовото рали. Проблемът е че трябва да кара не на "очи" като на пистата, а по диктувана стенограма. Пък и цялата си кариера досега, както и качествата си на пилот той е доказвал като самотник в кокпита на състезателните си автомобили. Мюлер е абсолютен рекордьор по титли в леденото състезание Andros Trophy - на сметката му са записани цели 10! Дори в легендарното състезание рали Дакар, при участията си, Иван пилотира през 2007-а и 2009-а едноместно бъги.

В момента основното му занимание и ангажименти са в световния шампионат на писта за туристически автомобили, като член на заводския отбор на Chevrolet и пет кръга преди финала му е лидер в надпреварата.

 
Keywords:   citro, trophy, xsara wrc
 

Images Gallery


 

Нов бос на Skoda Нов бос на Skoda
September 3, 2010
 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...