Париж 2010: Hyundai i10 със сериозен фейслифт и електровариант

Main September 10, 2010 | Auto-Press.net A- A+ 1447 views | no comments

Компанията Hyundai представи в Корея новия електромобил BlueOn FSEV (Full Speed Electric Vehicle), създаден на базата на обновения си модел i10, чиято премиера е насрочена за след две седмици в Париж.

Hyundai BlueOn е снабден с електромотор с мощност 83 к.с, развиващ въртящ момент от 210 Nm. Електромобилът се ускорява от място до 100 км/ч за 13,1сек. и развива максимална скорост от 130 км/ч. Литиево-йонният акумулатор осигурява автономност от 140 км, след което може да бъде напълно презареден от битовата елмрежа 220V за шест часа.

За създаването на BlueOn са похарчени 34 млн. долара и Hyundai планира към края на 2012-а да бъдат произведени 2500 електромобила.

Благодарение на презентацията на BlueOn в Корея всъщност стана възможно да се види и сериозният фейслифт на стандартния i10. Моделът е получил вече традиционните за новия дизайн на Hyundai черти, доста аналогични на тези при кросовъра ix35.

Двигателите на обновения i10 ще задоволяват нормите на Euro 5. Двигателят 1,2 л е с увеличена мощност, намалени разход на гориво и изхвърляне на СО2. Вместо 1,1-литровия двигател на разположение ще е нов четирицилиндров, еднолитров мотор с ниво на изхвърлян СО2 от само 99г/км.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...