Паркинг само за MINI

Main April 20, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 2045 views | no comments

Източник: www.mini.bg

MINI COUNTRYMAN отново развълнува града

Нетрадиционна комуникационна кампания провокира столичани в началото на пролетта. Паркинг само за MINI под моста на влюбените пред НДК изненадва и впечатлява забързаните минувачи и шофьорите хванати в капана на софийския трафик. Освен, че разнообразява градската среда и сивото ежедневие кампанията представя една различна гледна точка към света, типична за марката MINI.

Паркинг само за MINI e вторият етап на комуникационната кампания MINI COUNTRYMAN. Измъкни се! посветена на MINI COUNTRYMAN и включва guerilla marketing и out door. Тя има за цел да популяризира четвъртия модел най- щурото автомобилно семейство, след MINI Hatch, MINI Clubman, MINI Cabrio.

Едновременно шокиращо различен, но и адски познат, новият модел обожава града, но обича и уединението сред природата. MINI Countryman е интересно предложение както за дългогодишни фенове на марката, така и за нови целеви групи, на които предлага всичко по четири - за първи път MINI има четири врати, дължина над четири метра, място за четирима възрастни и възможност за задвижване на четирите колела.

Всичко това е опаковано в типичните за марката атрактивен външен вид, превъзходно качество, типичното go cart усещане при шофиране и почти безкрайни възможности за индивидуализиране.

Дизайнът на MINI Countryman е изцяло съобразен със специфичните черти на MINI, комбинирани с по-големи размери на каросерията, по-голям просвет и четири врати. Интериорът му е практичен, удобен и с неповторим дизайнерски стил. Леко повдигнатата позиция на седене гарантира удобен и лесен достъп до автомобила, оптимизира видимостта и подчертава мощния характер на този нов модел.

MINI Countryman е оборудван с уникалната MINI Centre Rail, която се простира от предната до задната част на автомобила и позволява интегриране на различни видове кутии за съхранение, поставки за чаши, външни аудио- устройства, мобилни телефони и др. според индивидуалните предпочитания и удобство на водача и пътниците.

MINI Countryman предлага избор от три бензинови и три дизелови двигателя, от новото поколение, разработени с целия производствен опит и технически потенциал на BMW Group и отговарящи на стандартите EU5. Мощността варира от 66 кВт/90 к.с. при MINI One D Countryman чак до 135 кВт/184 к.с. при MINI Cooper S Countryman. 1,6-литровият четирицилиндров бензинов двигател в най- мощния модел за първи път е оборудван не само с twin-scroll турбокомпресор и директно впръскване на горивото, но и с напълно променливо газоразпределение, което осигурява най-добрият баланс между мощност на двигателя и разход на гориво в своя клас.

От пролетта на 2011 г. МINI Coutryman се предлага и с новия по-мощен дизелов двигател MINI Cooper SD. Новият агрегат е с работен обем от два литра и мощност 105 кВт/143 к.с. Той осигурява още по-темпераментно разгръщане на мощността при забележително нисък разход на гориво. Характерна особеност на новия дизелов двигател е уверената, запазваща се до високи обороти тяга. Максималният въртящ момент от 305 Нм е на разположение между 1 750 и 2 700 об./мин. Благодарение на това освен ефективното съотношение между мощност и разход на гориво и изключително увереното за четирицилиндров двигател разгръщане на мощността MINI Cooper SD предлага и предпоставки за подчертано спортен стил на шофиране.

Конструктивната концепция на новия двулитров дизел е идентична с тази на 1,6 литровите агрегати на MINI One D и MINI Cooper D. Изцяло алуминиевият цилиндров блок допринася на оптимизиране на теглото, турбокомпресорът с променлива геометрия гарантира идеално разгръщане на мощността при всички оборотни режими. Двигателят на MINI Cooper SD се оборудва със специфична за модела и особено мощна система за свръхпълнене, която се регулира от блока за управление на двигателя. Особено прецизното и ефективно подаване на гориво се осигурява от директното впръскване CommonRail с магнитни клапани на инжекторите, които са разположени централно в цилиндровата глава. Системата работи при максимално налягане от 1 600 бара и осигурява оптимално смесообразуване в горивните камери.

MINI Countryman е стандартно оборудвано и с широк набор от функции на концепцията MINIMALISM за понижаване на разхода на гориво и нивата на вредни емисии, които са включени в подходящи за всяка модификация комбинации, като част от стандартното оборудване.

Като опция MINI Cooper S Countryman, MINI Cooper D Countryman и MINI Cooper SD Countryman се предлагат с постоянно задвижване на всички колела MINI ALL4.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...