Поредната награда на Peugeot 3008 HYbrid4 в Германия

Main January 27, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 2705 views | no comments

Наградата Paul-Pietsch, на името на известния автомобилен пилот и съосновател на Motor Presse, се присъжда от 1989 в рамките на престижния годишен конкурс Besten Autos. Всяка година се отличават технологии или модели, които допринасят в много голяма степен за развитието на автомобила и по-специално за намаляване на въздействието му върху околната среда. Тази година журналисти от цял свят определиха 3008 HYbrid4 за най-достоен за трофея Paul-Pietsch.
С кросоувъра 3008 HYbrid4 Peugeot предлага ново решение в областта на екологията и ново удоволствие от управлението.
Дизеловият двигател 2,0 литра HDi 163 к.с., който задвижва предните колела, е комбиниран с електрически с мощност 37 к.с. в задната част на автомобила. Освен задвижване 4х4 и режим нула емисии, хибридната система предлага 200 к.с. обща мощност и среден разход от 3,8 л/100 км (99 г/км СО2), което е с 35% по-малко спрямо еквивалентен модел с двигател с вътрешно горене.
Идната пролет технологията full hybride ще се появи и в 508 RXH, а по-късно и в седана 508.
През 2011 година, 3008 HYbrid4 получи награди във Франция, Великобритания, Италия и Австрия. В Германия той бе отличен с

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...