„Порше БГ“ има нов изпълнителен директор

Main August 1, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 9110 views | no comments

От днес (1 август) Адриан Лайтер е новият изпълнителен директор на „Порше БГ", вносител на Volkswagen и Audi за България.
Лайтер e завършил Икономическия университет във Виена, специалност „Икономика на търговията". Започва кариерата си като системен координатор в отдела, отговарящ за дейността на дъщерните дружества на „Порше Холдинг" в Централна и Източна Европа. По-късно оглавява подразделението за търговия с резервни части в Залцбург, след което поема длъжността ръководител на проект за интеграцията на вносителя на Volkswagen, Audi и SEAT за Чехия в структурата на „Порше Холдинг Залцбург".
Дейността на българската дъщерна фирма на австрийския холдинг „Порше" е разделена между две самостоятелни юридически лица - „Порше БГ" с предмет на дейност внос и търговия на едро и „Порше Интер Ауто" - структура, включваща всички собствени дилърски центрове на фирмата, с предмет на дейност търговия на дребно.
Съвместно с Ивайло Пулев, изпълнителен директор на „Порше Интер Ауто", Адриан Лайтер ще отговаря за по-нататъшното развитие на дейността, свързана с вноса и продажбата на марките Volkswagen и Audi.
Досегашният директор на „Порше БГ" Томас Рушицка поема от днес позицията изпълнителен директор на „Порше Украйна".

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...