По-безопасни колела във Формула 1 през 2011 г.

Main August 11, 2010 | Speed-Press.com A- A+ 567 views | no comments

Инженерите от Ф1 се надяват, че удвояването на обезопасяващите въжета на гумите за сезон 2011 ще предотврати бъдещи повторения на инцидента, който видяхме по време на квалификацията за ГП на Германия. Тогава пилотът на Virgin Тимо Глок се размина на косъм от удар с подскачаща гума. Колелото се откъсна от болида Force India на Витантонио Лиуци, когато италианецът катастрофира в последния завой. Това е вторият подобен инцидент през тази година. По време на тренировките преди ГП на Китай Себастиeн Буеми зрелищно загуби и двете си предни колела. За щастие и при двата инцидента никой не пострада.
Техническият директор на Williams, Сам Майкъл разказа на F1 Racing, че промените в укрепващите системи през 2011 ще направят подобни инциденти почти невъзможни: „През следващата година всички болиди ще имат по 2 въжета на колело, което ще удвои капацитета на поетата енергия при удар.”
Въжетата към колелата, които са закачени за носачите на окачването на всяка кола, са въведени в Ф1 след 1999 г. Важността им беше подчертана през миналата година, когато пилотът от Формула 2

 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...