Представят новия Citan тази есен в Хановер

Main April 24, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 8110 views | no comments

Мощен, и все пак с компактни размери, подходящ за градските условия – за първи път в портфолиото на Mercedes-Benz ванове се появява автомобил, специално предназначен за урбанизираната среда. Със своите впечатяващи качество, динамика на шофиране, образцова безопасност и икономичност и изключително многообразие и издръжливост, новият Mercedes-Benz Citan е категоричният професионален помощник за дистрибуция в града.
Mercedes-Benz Citan ще бъде показан официално пред публиката на международното изложение в Хановер през септември (IAA Commercial Vehicle Show).
Благодарение на своето многообразие и адаптивност новият Mercedes-Benz Citan покрива редица приложения. Базиран на товарен фургон, този градски ван е на разположение в 3 различни дължини: 3,94 м, 4,32 м и 4,71 м.
Както при всеки Mercedes-Benz, безопасността е от особено значение и при новия Citan. Ванът за градска дистрибуция се предлага серийно с ADAPTIVE ESP, която стабилизира автомобила съобразно натоварването. Тази иновативна система за динамика в управлението в новия Citan комбинира функциите на ABS, VDC (система за контрол при презавиване и недозавиване) и ASR (система за контрол на сцеплението).
Mercedes-Benz Citan светкавично се разпознава като Mercedes-Benz - хромираната звезда отпред, здрава радиаторна решетка с три спортни отвора, трапецовидната броня и др.
Интериорът е от много висок клас. И водачът, и пасажерът разполагат с еднакво комфортни седалки. Облегалката осигурява подпора в лумбалната област, което несъмнено допринася за по-сигурното и комфортно пътуване. Тапицерията е дишаща и антиалергенна, както и лесна за подръжка и почистване.
Внушително, както и самият екстериор на новия Citan, е инструменталното табло, проектирано около водача – всички бутони, лостове и инструменти са „под ръка“.
Гамата от двигатели включва 3 мощностни варианта, турбодизелов директен инжекцион с мощност от 75 к.с. до 110 к.с. и компресорен бензинов двигател с 114 к.с. покриват всички традиционни изисквания. Всички дизелови мотори са с филтър за твърди частици стандартно. 5- и 6-степенни трансмисии с лост, разположен на достъпно място в центъра на конзолата, предава мощност до предните колела.
Директното управление е точно и чувсвително, а при окачването амортисьорите и стабилизаторите са прецизно настроени един спрямо друг.
За повече информация можете да посетите www.citan.mercedes-benz.com.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...