Предупредителна система за безопасност и при моторите!

Main January 27, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 4167 views | no comments

Съвременната технология се развива с главоломна сила. Знаем, че новите автомобили имат система, която сигнализира при превишена скорост. Е, такава предупредителна система ще се наложи като стандарт в идните две години и при мотоциклетите, сочат проучванията.
До момента тестовете са проведени с Yamaha Tenere и Triumph Sprint от Асоциацията на индустриалните проучвания. Детайлите от пробите бяха съобщени още преди година, когато се каза, че прототипът ще използва GPS и дигитална карта, даваща на моториста препоръчителна скорост за завоите, които следват на пътя.
Системи, тествани от „Mira", използват и вибриращи части в седалките, а дори и във вътрешната част на каската до бузите, за да предупредят байкърите за опасности като превозни средства близо до тях в сляпата зона.
Инженерният консултант на „Mira" Джонатан Мур казва: „Поставихме мотор в каската, така че ако не забележите обект, той ще извибрира, като по този начин ви предупреди тактично, че има нещо отляво или отдясно."
Мур сподели с BBC, че очаква производителите да вградят технологията в мотоциклетите си в период от 18 месеца до 2 години.
Проектът, наречен Saferider (Сигурен ездач), е финансиран от Европейската комисия, която иска да види системата вградена в шосейните мотори до 5 години. Той е подкрепен и от асоциациите на Федерацията на европейските мотористи.

 
Keywords:   bbc, triumph sprint
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...