„ПРЕСТИЖ РАЛИ ТИЙМ” ПРЕДСТАВИ НОВИЯ СИ СЪСТЕЗАТЕЛЕН АВТОМОБИЛ

Main March 17, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 3126 views | no comments


Петър Гьошев и Димитър Спасов със сериозна заявка за титлата в българския рали шампионат през сезон 2011

На 16 март 2011 г. на специална церемония Престиж Рали Тийм представи новия си състезателен автомобил, с който екипът ще участва в българския и европейския рали шампионат.

Автомобилът Peugeot 207 Super 2000 e еволюция 2011 и е един от най-доказалите качествата си модели от класа. Колите S2000 са 4х4, с работен обем на двигателя 2000 куб. см. Peugeot 207 S2000 разполага с 6-степенната секвенционална предавателна кутия, която е много надеждна и това дава голямо предимство на автомобила.

Пилотът, който ще има удоволствието да се състезава с новия автомобил, е Петър Гьошев заедно с навигатора Димитър Спасов. И двамата състезатели могат да се похвалят с множество участия и успехи както на републикански, така и на международни шампионати. През миналата година те се бориха до последно за титлата и спечелиха рали България в класирането за българския шампионат.

Приоритет за нас е участието в българския рали шампионат, както и частични участия в кръгове от европейския, каза по време на представянето Гьошев. Той обясни, че новото Peugeot 207 S2000 е много добре подготвено за условията на състезанията в България и не пропусна да благодари на спонсорите на отбора, като подчерта, че без тяхната подкрепа, не биха могли да се справят и да стигнат до тук.

Основен дългогодишен спонсор на Престиж Рали Тийм е Булгартабак Холдинг. Другите компании, които подкрепят тима, са Уника, Табак Логистик Груп, Олимекс, Ауто1 и хотелите Ястребец, Олимп-Банско и Анна-Кристина.

Автомобилен спортен клуб АСК Престиж е основан през 2004 г. от млад, опитен и мотивиран екип с основна цел да развие собствена материална база и да изгради един професионален отбор, конкурентноспособен на европейските отбори.

Благодарение на младите перспективни състезатели и екипа от добре подготвени механици, през годините отборът успя да се наложи над конкуренцията и има амбиции за шампионска титла през сезон 2011, както и за отличия от европейските стартове.

Петър Валентинов Гьошев - пилот
Роден е 31 август 1980 г. Започва спортната си кариера през 1993 г. в националния картинг шампионат и завършва на второ място за годината. През сезон 1994/95 г. печели шампионските титли в по-горния клас. За първи път участва в националния пистов шампионат по автомобилизъм през 1998 г. и заема тринадесето място в генерално класиране и пето място в клас до 1400 куб. см. Става шампион в пистовия и планински шампионат на България през сезон 1999 и 2000 г. в клас до 1400 куб. см. През сезони 2002, 2003 и 2004 г. участва и печели челни места в отделни кръгове от пистовия и планински шампионат на страната. През 2005 г. участва в рали София, като негов навигатор е Димитър Спасов. Двамата печелят първото място в клас А/7 до 2000 куб. см. и девето място в генералното класиране. В националния рали шампионат на България през 2006 г. участва в клас N/3 с Рено Клио Спорт и завършва на трето място в класа си. През 2007 г. започва да се състезава в най-големия клас N/4 с Мицубиши Лансър Ево 8 и заема челни класирания в отделни кръгове от шампионата. През 2008 г. участва със същия автомобил, като от четири старта печели две втори места в генералното класиране и в класа си. През 2009 г. участва във всички кръгове на националния рали шампионат с Мицубиши Лансър Ево 9 и завършва на трето място в генералното класиране и в класа си.
През 2010 г. заема престижното трето място в българския рали шампионат и печели трофея в планинското състезание.

Димитър Юриев Спасов – навигатор.
Роден е на 21 декември 1978 г. Започва състезателната си кариера през сезон 2003 г. с международно участие в първи кръг от италианския шампионат и като навигатор завършва на трето място в група N/4 и на девето място в генералното класиране. През 2005 г. участва в националния рали шампионат като навигатор на Емил Маринов. С Петър Гьошев печелят първото място в клас А/7 до 2000 куб.см. с Рено Меган и девето място в генералното класиране. В националния рали шампионат на България за 2006 г. участва в клас N/3 с Рено Клио Спорт и завършва на трето място в класа си. През 2007 г. започва да се състезава в най-големия клас N/4 с Мицубиши Лансър Ево 8 и заема челни класирания в отделни кръгове от шампионата. През 2008 г. участва със същия автомобил, като от четири старта печели две втори места в генералното класиране и в класа си. През 2009 г. участва във всички кръгове на националния рали шампионат с Мицубиши Лансър Ево 9 и завършва на трето място в генералното класиране и в класа си. През 2010 г. заедно с Петър Гьошев заемат престижното трето място в българския рали шампионат.

 
Keywords:   peugeot, peugeot 207
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...