Приеха оставката на Пелата

Main April 12, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 2010 views | no comments

Административният съвет на Renault се събра вчера на специален втори одит по повод несправедливите обвинения в шпионаж срещу тримата кадри на компанията. Ядрото на „Режията" бе запознато със заключенията на правосъдието за оценката на моралните щети, нанесени на служителите. Renault стигна до предварителни договори с Мишел Балтазар, Матио Тенанбом и Бертран Рошет. Първият от тях се връща в компанията, считано от 2 май в качеството си на директор на бизнес развитие в Renault Consulting. От друга страна Реми Пани, директор по сигурността на холдинга, както и двамата му сътрудници Доминик Жеври и Марк Тиксадор, ще трябва да напуснат компанията. Жан-Ив Кудриу, директор на управителния състав, както и Кристиан Юсон, юридически директор на компанията, са свалени от постовете си, като бъдещето им подлежи на обсъждане.
Най-голямата новина обаче е новата оставка на Патрик Пелата, главен операционен директор на компанията. Този път тя бе приета. Той ще продължи да ръководи оперативните действияи до напускането си, а после ще му бъдат предложени други постове в алианса Renault-Nissan, като Карлос Гон, шеф на компанията подчерта, че компетентността на Пелата продължава да бъде ценна за Renault и той остава силен коз за холдинга.
Точните думи на Гон са били, че „Пелата ще напусне Renault, без да изоставя алианса".
Припомняме, че операционният директор на компанията вече веднъж подаде оставка по повод скандала с несправедливите обвинения и уволненията на тримата служители, но тогава Гон отказа да я приеме. Вместо това двамата ръководители се отказаха от бонусите си за 2010 г. и печалбата си от акции за 2011 г.
Според анализаторите оттеглянето на ценен кадър като Пелата може да възпрепятства бъдещите стратегически планове на компанията и негов заместник трудно ще бъде намерен.
Припомняме, че 55-годишният Пелата през 1999 г. бе призован от Гон за спасяването на Nissan Motor Co. от банкрут, и тогава той се справи блестящо със задачата. Двамата мениджъри успяха да превърнат една губеща компания в печеливша.

 
Keywords:   nissan, renault, renault nissan
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...