Продават рядък полицейски автомобил на аукцион

Main May 21, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 4020 views | no comments

Един от малобройните оцелели полицейски автомобили от миналото, Triumph TR4, ще бъде продаден на аукцион в Брукландс следващия месец наред със сто исторически автомобила и още толкова мотоциклета. В случая 4100 HJ е рядък и изключителен екземпляр, доставен като нов през май 1962 г. За последно автомобилът е продаден през 1991 г., като тогавашният собственик решава да го реставрира и да му върне оригиналния полицейски облик.
Triumph TR4 някога е развивал макс. скорост от 160,9 км/ч и е бил обзаведен с радио Pye, бил е с полицейски обозначения отпред и отзад, сирена и др. Бил е почти денонощно на служба и е навъртал приблизително 1600 км седмично. Полицаите са го използвали предимно със свален гюрук, като винаги са носели фуражките си с обозначенията по тях.
След реставрирането си този рядък и интересен автомобил е бил поддържан в изключително добро състояние и е бил продаден заедно с исторически документи, сред които копие от „Разширени инструкции за управление“ от инспектор Джонсън със снимка на 4100 HJ на корицата.
Тогавашният производител Vanguard Models е произвел 1500 специални лимитирани издания на този модел, всеки от тях със специална табела с уникален сериен номер 4100 HJ, един от които идва с автомобила.
Историците очакват голям интерес от страна на ентусиастите и колекционерите, така че цената му може да достигне до 40 000 паунда (47 326 eвро).

 
Keywords:   models, pye, triumph tr4, vanguard
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...