Продава се машина на времето...

Main December 28, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 3055 views | no comments

Обзалагаме се, че много хора на определена възраст, а защо не и някои от по-младите, си спомнят и харесват трилогията "Завръщане в бъдещето" с Майкъл Дж. Фокс и Кристофър Лойд. Но не актьорите са най-запомнящото се в поредицата, а DeLorean DMC-12 - машината на времето с отварящи се нагоре врати.
Повече от две деситилетия след филмите, феновете по света най-накрая имат шанс да си купят тяхно собствено парченце от манията, наречена "Завръщане в бъдещето".
Преди няколко месеца от Nike обявиха, че ще продават реплики на футуристичните обувки Nike Mag от втория филм, а няколко дни по-късно един от автомобилите, които участват в снимките на продукцията, също беше обявена за продажба. От тях са построени общо седем екземпляра, всеки от които е със собствена модификация, направена от Док (героят на К. Лойд). Според аукционната къща Profiles In History, от тях са оцелели само три.
Един от тези автомобили този месец беше обявен на публичен търг, като част от средствата от продажбата отиват във Фондация Майкъл Дж. Фокс - най-големият частен спонсор на изследванията в областта на борбата с болестта Паркинсон. Крайната цена, за която автомобилът е продаден е 541 200 долара.
Този екземпляр е използван основно в третия филм, като част от модификациите включват ново окачване, подсилена конструкция за защита при преобръщане и V6 двигател от Volkswagen.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...