Продажбите на автомобили в САЩ през ноември скочиха с 14%

Main December 2, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 7140 views | no comments

Компанията Autodata Corp. съобщи , че обемът на продажбите на нови автомобили в САЩ през ноември 2011 г. е скочил с 14% в сравнение с ноември миналата година и възлиза общо на 994,72 хил. единици, или 13,6 млн. от началото на годината..
CNN отбелязва, че ноемврийският показател от 13,6 млн. единици се оказва по-добър от август 2009 г. (тогава правителството на САЩ осъществи програма за утилизация на старите автомобили с намаляване на цената при покупката на нов автомобил).
През миналия месец лидери по темп на нарастване в САЩ са Chrysler и Volkswagen: техните показатели в годишно отношение са скочили съответно с 45% и 41%. Двуцифрено увеличение на продажбите бележат още корейският Hyundai Motor (+22%), японският Nissan Motor (+19%) и вторият по големина автоконцерн в Щатите Ford Motor (+13%).
Лидерът на американската автомобилна индустрия General Motors през ноември т. г. реализира със 7% повече продадени коли в сравнение със същия период на миналата година.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...