Производителите на електрически коли: Искаме стандартизация!

Main March 7, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 8281 views | no comments

Автомобилните производители искат широка политическа подкрепа и общ стандарт за инфраструктурата, плъгин хибридите и електрическите коли. Шефове на компаниите се събраха на специална конференция по време на изложението в Женева, за да обсъдят проблемите, които стоят пред популяризацията на електрическите коли и хибридите. Според тях липсата на общ стандарт е голяма пречка за това.
„Общият стандарт е голям проблем за Европа”, сподели Майкъл Гардъл, вицепрезидент на европейското подразделение на Toyota Motor Corp. „Ако в момента някой пътува от Дания до Италия с плъг-ин автомобил, ще му се наложи да сменя щепсела си четири пъти”, допълни още той. Това би се превърнало в голям проблем за електромобилите, особено за тези с удължен пробег, е всеобщото мнение.
Освен цялостното неудобство, което създава липсата на общ стандарт, това ще е и допълнителен финансов разход за собствениците на електрически модели, тъй като ще им се налага да купуват различни допълнителни кабели.
Изпълнителните директори очакват някакво решение за общия стандарт да влезе в сила минимум след две години, когато европейският производител номер едно, Volkswagen AG, планира да пусне на пазара електромобили.
Дори в огромния китайски пазар вече се налага единен стандарт, което е голямо предимство, заяви шефът на китайския производител BYD Co. „Очакваме потвърждението му още през първата половина на тази година”, добави още той.
Този проблем не засяга хибридите, защото при липса на електричество за зареждане, в играта влиза двигателят с вътрешно горене.
Още през януари Mitsubishi i-MIEV вече се наложи като най-продаваният компактен автомобил дори сред дизеловите и бензиновите модели в Норвегия, като това вероятно ще се повтори и след февруарските отчети, но това е само първата малка крачка.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...