Производството на Audi Q3 започна в Испания

Main June 8, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 4165 views | no comments

Производството на компактния премиум SUV модел на Audi Q3 започна от вчера. 100 000 бройки годишен капацитет предвижда компанията. Автомобилът ще излиза от завода на Seat в каталунския град Марторел, в който е направена инвестиция от 330 млн. евро.
С решението си да произвежда Q3 в Испания водещият автомобилен производител от Инголщат последователно продължава концепцията си за производствено разрастване. За реализацията на производството концернът на Audi е осигурил 1500 работни места, 700 от тях са новооткрити работни позиции. Особено внимание е отделено за квалификацията на служителите и всеки преминава през 180-часово обучение.
За първи път в производството ще бъде включена и т. нар. Dachglocke - иновационна технология от завода в Инголщат. Специален робот обхваща покрива на автомобила и го интегрира перфектно в каросерията на модела, докато втори робот подготвя покрива за следващата конструкция от поточната линия. Благодарение на олекотена конструкция, базовата версия ще тежи само 1500 кг. Капакът на двигателя и вратата на багажника са изработени от алуминий. В отделни части от каросерията са интегрирани изключително здрави стоманени елементи.
Като малък спортен модел от сегмента SUV, Q3 ще допълни семейството на Audi наред с Q5 и Q7. С динамичната си линия новият SUV с пет врати предлага автентичните за SUV модел характеристики по отношение на позицията при седене, големината на гумите и клиренсът се дават спортно усещане при пътуване.
Големият избор на асистиращи системи по време на движение дефинира по нов начин автомобилния клас на SUV моделите. Audi Q3 се въвежда с три 4-цилиндрови двигатели, един дизелов и два бензинови. Мощността им варира от 140 к.с. до 211 к.с.

 
Keywords:   Audi, audi q3, SUV
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...