Промяна в ръководството на Opel

Main April 12, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 2525 views | no comments

Надзорният съвет на Adam Opel AG избра Карл-Фридрих Щраке за новия шеф на компанията. В качеството си на главен изпълнителен директор (CEO- Chief Executive Officer), той ще отговаря за глобалния бизнес на Opel/Vauxhall.
54-годишният инженер наследява Ник Райли, който запазва позицията си на президент на GM Европа. "Opel положи основите за едно успешно бъдеще и решението на надзорния съвет е чест за мен," заяви Щраке. "Убеден съм, че заедно ще можем да осъществим много инициативи в полза на нашите клиенти."
Роден в северната част на провинция Хесе в Германия, Карл-Фридрих Щраке е започнал да работи за Opel през 1979 г. От 2009 г. до сега, е бил вицепрезидент на GM, отговарящ за глобалния автомобилен инженеринг, за разработката на продукти и технологии. Под неговото ръководство инженерите и техниците на компанията в целия свят са разработвали иновативни автомобили и технологии, включително революционния електромобил с удължен пробег Opel Ampera.
Ник Райли е избран за председател на надзорния съвет на Opel на мястото на Уолтър Борст, Президент и CEO на GM Asset Management (управление на активите), който ще продължи да бъде член на надзорния съвет.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...