Путин всеруски тест-пилот + видео

Main April 4, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 2280 views | no comments


През миналата година министър-председателят на Руската федерация "препита" Lada Kalina, извършвайки пробег от Чита до Хабаровск. След това направи и тест-драйв на колата на Витали Петров със скорост 240 км/ч, покара бойният камаз на Чагин. Последният му тест драйв, който го превръща в тест-пилот №1 на Русия е пробата на на първия руски хибрид, наречен ё-мобил.

Увлечението на Путин към автомоблите води доста назад към първата му лична кола Запорожец, но блесна публично наяве, когато лично повози френския президент Никола Саркузи в черен Mercedes през 2007-а. Според справка на данъчната служба в момента Путин притежава две волги, Нива и кемпер.



Тест-драйвът премина в паузата между две важни работи на руснак №1 - заседание на Правителствената комисия по високи технологии и иновации и заседание на Съвета по безопасност. Хибридният ё-мобил е дело на джойнт венчър между групата Онексим на руския олигарх Прохоров и обединението производител на камиони Яровит. Стартът на производството на колата е предвидено през втората половина на следващата година. Вече са развити няколко варианта - хечбек, крос-купе и ван, а цената ще е между 350 000 и 450 000 рубли /около 10 000 евро/.

"Още не съм готов да давам оценки" - сподели Путин - "Просто искам да покажа колата на Дмитри Анатолиевич /Медведев/, като му я закарам лично". Путин измина десетина километра с колата, като от двата предложени автомобили избра крос-купето и го тества по пътя от Ново-Огарево до резиденцията Горки в присъствието на директора на ё-auto Андрей Бирюков, а зад него Прохоров подкара версията миниван.

След тест-драйва Путин се осведоми за цената и разхода на гориво и съобщи, че е останал доволен от пътуването: "Трябва да се стремим към такива продукти, към абсолютно нови идеи и към тяхната реализация".

 
Keywords:   lada kalina, mercedes
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...