Путин запали Lada Granta от петия път + видео

Main May 12, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 3915 views | no comments

Вчера министър-председателят на Русия Владимир Путин тества лично новата бюджетна Lada - Granta. Той одобри колата и по време на срещата си с работниците на Волжския автозавод заяви, че "машина хорошая" и отлично става за отиване до вилата. Путин се постара да не сравнява колата с Лада Калина, с която пропътува известно разстояние по пътя Чита-Хабаровск, но все пак каза, че Lada Kalina ще е по-пъргава, докато Lada Granta има хубав багажник - "за два чувала картофи".

Представянето на колата не мина без конфузни моменти - по време на огледа Путин се опита да отвори багажника, но той блокира и беше отворен със съвместните усилия на шефовете на АвтоВАЗ Чемезов и Комаров. По-нататък още проблеми - запалването на колата не стана веднага и Путин успя да я запали чак след петия опит. След това конструкторите обясниха, че причината за това била новата система на Lada Granta - електронния педал на газта, който не трябвало да се натиска така рязко при стартиране. След огледа на автомобила, главата на руското правителство направи пробно кръгче по експерименталното трасе с дължина 1400 метра.




Lada Granta ще има три варианта на двигателя 1,6 литра с мощности 80, 90 и 98 к.с. Това ще зависи от избраното ниво на комплектация - стандарт, норма или лукс. Ускоряването до 100-е километра на трите варианта ще става съответно за 12,5, 11,8 и 12 секунди.

Дебютът на автомобила за широката публика ще е през август по време на Московския автосалон, а стартът на серийното производство е в началото на октомври. Отначало ще се прави вариантът седан, производството на хечбека ще стартира по-късно, а комби засега не се предвижда. Цената на новия руски народен автомобил ще е тръгва от 220 хиляди рубли /10 842 лева/.

 
Keywords:   granta, lada kalina
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...