Първи снимки на Honda Jazz 2014

Main July 2, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 6565 views | no comments

Новата Honda Jazz е почти готова. В мрежата изскочиха първи фотографии на третото поколение на модела. От края на 2013 миниванът ще бъде продаван първоначално в Япония като Fit, преди да започне глобалното си нашествие. При дилърите от Германия първите Jazz от следващото поколение ще се появят в началото на 2014. Ако трябва да вярваме на информацията от някои блогове, новият модел е малко по-голям и ще разполага с версия „мек хибрид“.
В цифри това означава дължина 3,96 метра (+6 см) и 8 см повече за междуосието. Багажната вместимост ще бъде съвсем прилична – около 400 литра. Гъвкавото и до този момент интериорно оформление ще стане още по-добре с т.нар. Magic Seats (магически седалки). Те предлагат около 180 различни конфигурации. Дизайнът на предницата напомня за Civic, а на задницата – за SUV-a CR-V. Задната част пък напомня за някои актуални модели на Volvo. Сред моторизациите при всички положения ще бъде новият дизелов двигател с обем 1,6 литра и 120 конски сили, както и два бензинови мотора (1,2 и 1,4 л). По-мощният от тях ще работи в хибридната версия. Вероятно премиерата за Европа ще бъде във Франкфурт през есента.
Инструментите на арматурното табло с показание за заряда на батерията и символите на цветенца при икономично шофиране ни дават основание да очакваме хибридна версия.
Honda подготвя и компактен SUV, чийто предвестник Urban SUV Concept беше представен на изложението в Детройт през януари 2013.
Нашите художници очертаха визия, която може би ще бъде близка до тази на бъдещия сериен кросоувър. Дизайнът на новия модел ще бъде близък до този на Civic.
Вместо на плавно спускащата се задница като при компактния модел SUV-ът ще разполага с по-изправен заден капак. Отвътре Urban SUV Concept ще разполага с повече място, защото резервоарът ще бъде изнесен напред като при Jazz и Civic.

 
Keywords:   honda, honda jazz, volvo
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...