Първи снимки на Skoda Octavia RS

Main June 5, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 7050 views | no comments

Skoda представи първите фотографии на новата Octavia RS. Достъпният във версии лимузина и комби RS комбинира спортен характер и всекидневна пригодност.

Който търси Golf GTI Variant, по-добре да погледне към град Млада Болеслав, разположен североизточно от Прага. Там от юли 2013 ще бъде произвеждана новата Skoda Octavia RS. Тя е базирана на MQB-платформата на Golf VII и освен като седан ще се предлага и като комби. Във версия „лимузина“ багажният отсек побира 590 литра, а при комбито – 610, което е повече, отколкото при Audi A6 Avant и BMW Серия 5 Touring. Клиентите на Octavia RS могат да избират между бензинови и дизелови двигатели. На езика на Golf това се превежда като GTI или GTD.
Бензиновата версия генерира 220 к.с. от 2-литров 4-цилиндров мотор. С него колата ускорява от 6,8 сек от 0 до 100 км/ч и развива максимална скорост 248 км/ч (показатели при ръчна скоростна кутия). Клиентите могат да поръчат и 6-степенна DSG-трансмисия. Дизеловият вариант спринтира от спряло положение до 100 км/ч за 8,1 сек и достига максимално 232 км/ч (с механична трансмисия). Към техническите новости принадлежи и звуков актуатор, който позволява на шофьора да контролира акустичното присъствие на двигателя. Любителите на бързото каране по завои ще се зарадват на електронния блокаж на диференциала XDS. Серийно е и прогресивното кормилно управление. Благодарение на тази технология водачът върти в по-малка степен волана, за да опише желания радиус на завой. Официалното представяне на новата Octavia RS ще бъде на 10 юли в рамките на Goodwood Festival of Speed.

На 10 юли в рамките на Goodwood Festival of Speed Skoda ще представи новата Octavia RS. Според производителя третото поколение на модела ще бъде и най-бързото.Клиентите могат да избират между 2-литровия TSI с 220 к.с. (монтиран на Golf VII GTI) и 2.0 TDI със 184 к.с. И двата агрегата могат да бъдат поставени както на версията седан, така и...
На 10.07 Skoda ще представи новата Octavia RS. Според производителя 3-ото поколение на модела ще бъде и най-бързото. Затова ще се грижат двата двигателя в гамата. Клиентите могат да избират между 2.0 TSI с 220 к.с. и 2.0 TDI (184 к.с.) И двата агрегата могат да бъдат поставени както на седана, така и...
... на комбито и да бъдат комбинирани с механична или автоматична трансмисия с два съединителя. Дизеловият мотор ускорява лимузината за 8,1 сек от 0 до 100 км/ч и до максимална скорост 232 км/ч. Още по-бърз е бензиновият вариант – при него стандартният „спринт“ протича само за 6,8 секунди, а максималната скорост е 248 км/ч.
... на комбито и да бъдат комбинирани с механична или автоматична трансмисия с два съединителя. Дизелът ускорява лимузината за 8,1 сек от 0 до 100 км/ч и до максимална скорост 232 км/ч. Още по-бърз е бензиновият вариант – при него стандартният „спринт“ протича само за 6,8 секунди, а максималната скорост е 248 км/ч.
В духа на времето Skoda отделя сериозно внимание и на екологията. Разходът е свален с до 19 процента благодарение на Start-Stop система и рекупериране на спирачната енергия (и двете системи са серийни за Германия). Отвън спортният чех се различава от събратята си по престилката с по-големи въздуховоди, биксеноновите фарове и решетката с RS-лого. В сравнение със стандартната, Octavia RS..
Разходът е свален с до 19 процента благодарение на Start-Stop система и рекупериране на спирачната енергия (и двете системи са серийни за Германия). Отвън спортният чех се различава от събратята си по престилката с по-големи въздуховоди, биксеноновите фарове и решетката с RS-лого. В сравнение със стандартната, Octavia RS...
…е по-ниска с 12 мм. Зад специалните 18-цолови джанти се показват червените спирачни апарати. При седана спойлерът е поставен върху задния капак (на следващата снимка), а при комбито е над задното стъкло. По-практичната версия на RS побира 610 л, което е повече, отколкото при Серия 5 и Audi A6 Avant.
…е по-ниска с 12 мм. Зад специалните 18-цолови джанти се показват червените спирачни апарати. При седана спойлерът е поставен върху задния капак (на следващата снимка), а при комбито е над задното стъкло. По-практичната версия на RS побира 610 л, което е повече, отколкото при Серия 5 и A6 Avant.
Лимузината също предлага много пространство (590 л) за товари. В задницата са монтирани черен дифузьор и трапецовидни ауспухови накрайници. Серийни са и С-образните стопове с LED-техника.
Лимузината също предлага много пространство (590 л) за товари. В задницата са монтирани черен дифузьор и трапецовидни ауспухови накрайници. Серийни са и С-образните стопове с LED-техника.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...