Пътната смъртност в Щатите - най-ниска от 60 години насам

Main September 10, 2010 | Auto-Press.net A- A+ 1367 views | no comments

Броят на смъртните случаи по пътищата на Щатите през миналата година е бил най-ниският от 1950-а година насам, според съобщение на транспортния департамент на страната, най-вече заради засиленото използване на предпазните колани и широката кампания срещу карането под влияние на алкохола.

Смъртните случай при автомобилни катастрофи са паднали през 2009-а до 33 808, което е с 9.7% намаление в сравнение с 2008-а, според данни на федералната администрация по пътна безопасност /National Highway Traffic Safety Administration/, като намалението е отбелязано, независимо, че американците са карали колите си с 0.2 процента повече.

Статистиката сочи, че на 100 милиона изминати мили /160 милиона км/ от автомобилите в страната се падат 1.13 смъртни случая, докато през 2008-а цифрата е била 1.26.

"Независимо от този резултат ние все още губим около 30 000 живота по пътищата и около една трета от тях са по вина на алкохола" - сподели Дейвид Стрикланд, администратор в NHTSA.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...