Рали-крос Ровеч - с надежда за още по-добро бъдеще +видео

Main June 27, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 3390 views | no comments

22-то поредно издание на най-старото и известно състезание по рали-крос у нас събуди надежди за ново развитие след кризата на последните години. Първият белег за това е рекордният за демократичните години брой участници - 37, а вторият се криеше в думите при откриването на състезанието на кмета на община Ловеч Минчо Казанджиев, самият той горещ фен и подръжник на моторните спортове.



Кметът, сочейки огромният за страната и мащабите на община Ловеч строеж зад гърба на състезателите - на първия в Европа завод за производство на китайски автомобили от марката Голямата стена /Great wall/, сподели, че вече има подръжката на официалния представител у нас Литекс моторс и че се надява скоро да има и международно участие на известната писта край село Баховица.

Състезанието премина изключително оспорвано и в него ярко се откроиха автомобили дело на наши сръчни майстори и пилоти, като Самарата куатро с двигател на Lancia на Васил Василев от Старт-Н Криводол. Сърцатият състезател не се уплаши от конкуренцията на също много добре подготвените заводски автомобили на Subaru и Ford, водени от опитните Румен Киров и Стоян Апостолов и приключи състезанието на най-желаното място за всеки пилот - първото.

Добре се представи и друг майстор на "самоделка" - Янко Якимов, чиято Шкода 120 с централно разположен мотор от Audi и куатро задвижване го изкачи на четвъртото място в генералното класиране.

В отборното класиране за кръга начело е съставът на победителя Старт-Н Криводол, следван от съставите на Нерон Монтана, Вида МС и Вромос. В дивизия 1х се наложи Крум Крумов, следван от Радко Петров и Милен Младенов, в дивизия 2х тройката заформиха Васил Василев, Румен Киров и Стоян Апостолов.

 
Keywords:   ford, lancia, subaru
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 
Gravatar photo
Анонимен, (over 13 years ago)
Поне името на статията да беше вярно !!! ЛОВЕЧ !!!!
+0

Positive: 0
Negative: 0


 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...