Рекорден брой участници на ежегодната среща на почитателите на СААБ

Main October 20, 2008 | Auto-Press.net A- A+ 1677 views | no comments

На 11 и 12 октомври се проведе поредната среща на любителите на шведските автомобили СААБ в България. И този път организаторите се постараха да покажат нещо ново в лицето на топ-модела на марката: Saab 9-3 TurboX (280 к.с., 4х4).

Традиционно събирането се проведе на паркинга на Националния Исторически Музей в София и последва преход до Чифлик. Мястото беше избрано след гласуване от участниците на форума и това даде възможност да присъединят към събитието и почитателите на марката от цяла България (Варна, Бургас, Русе, Стара Загора и други). Никога досега в България не са се събирали толкова автомобили Saab в една колона, и пътуващите по магистрала Хемус с учудване оглеждаха шествието.

И този път имаше изненади - организаторите проведоха игра за най-икономично шофиране и раздадоха куп сувенири на импровизирано награждаване на победителите в две категории: бензин и дизел.

Основен акцент на срещата бяха кабриолетите, но не отсътваха и представители на старите, класически модели (8 автомобила), както и на по-новите модели. А и времето беше с тях: и двата дни бяха топли и слънчеви, а удоволствието да се шофира кабриолет по пътищата около Троян с живописни есенни гледки е неописуемо!
Както всеки път досега, вторият ден от срещата включваше посещение на някоя от забележителностите на България, като този път избора падна на Троянския Манастир. Хората се запознаха с новите членове на клуба и обмениха полезни знания.

Организаторите споделиха, че имат сериозни планове относно бъдещата дейност на клуба като цяло и тепърва предстоят приятни изненади. За предстоящите срещи и въобще всичко, свързано с Клуб Сааб България може да разберете подробно и от страницата на клуба: www.saab-club.com


****
Организаторите изказват своята благодарност на фирма Скандинавия Моторс, официален представител на Сааб за България за оказаното съдействие, представяне на тестов автомобил и подаръци за организираната игра, както и на сервиза, който в деня на срещата извършваше безплатни прегледи на всички членове на клуба.

 
Keywords:   saab
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...