Реставрираният ван на Cartier

Main February 17, 2014 | Speed-Press.com A- A+ 6985 views | no comments

Чували ли сте за френския автомобилен производител UNIC от ХІХ век? Един такъв ван от 1923 г. притежават бижутерите от Cartier. Той е реставриран от фондацията Automobile Marius Berliet. Този UNIC TYPE L1, който виждате на снимките, е от 1923 г. и е нещо като историческа реликва на Cartier. Любопитна подробност е, че компанията с уникално име прекратява окончателно производството на леки коли през 1939 г., като след войната UNIC се обединява със Simca, а по-късно и с FIAT. Създаденото предприятие получава името Iveco.
Снимките от архивите показват вана, паркиран на улица „Дьо ла Пе“, белязан с надписа “Cartier”. Преди четири години започна и така нареченото турне Cartier Travel in Style, превърнало се в конкурс по елегантност на автомобилите в Индия. С колекцията си от ретро автомобили някогашният придворен доставчик на бижута за руския цар има зад гърба си 20-годишно участие във Фестивала на скоростта във Великобритания.
Фондацията Berliet е реставрирала редкия ван напълно в духа и по стандартите на времето, в което е бил произведен, а работата по възстановяването му е отнела една година. Интериорът на UNIC TYPE L1 е бил решен в розов плюш и лакирано дърво, а както виждате на снимките, циферблатите на контролните уреди са били обрамчени от мед. Двигателят е 4-цилиндров 70 X 120 моноблок, а трансмисията – 4-степенна. С тази двуместна камионетка Cartier са доставяли луксозните си бижута на различни клиенти в Париж.

 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...