Руските медии поставиха Виталий Петров в историята

Main March 30, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 2305 views | no comments

Третото място на Виталий Петров в Гран при на Австралия бе обявено за историческо от журналистите. Пилотът на Renault стана първия руснак, стъпил на почетната стълбичка. Във всички спортни емисии на руските телевизии водеща новина бе представянето на сънародника им.

„Първият кръг от сезон 2011 ще остане исторически за руският автомобилизъм”, пише РИА-Новости. Те напомнят, че най-доброто представяне на Петров преди това е пето място за Гран при на Унгария през 2010. Руският спортен ежедневник „Спорт-Експрес“ пък публикува голямо заглавие – „Трети и първи“, акцентирайки статията си за първия старт от Формула 1 върху Виталий: „Кънкобегачи, велосипедисти, лекоатлети, биатлонисти, футболисти, всякакви други спортисти – стотици хиляди. Великите сред тях са стотина. Във Формула 1 участват едва 20 човека, само си представете – двайсетина от милиарди граждани на нашата планета. Да застанеш едва в 20-тото си състезание на подиума – това е по-добре от най-доброто.“ – пишат руските колеги.

Виталий Петров е първият гражданин на Руската федерация, състезаващ се във Формула 1. В първият си сезон с отбора на Renault той завърши на 13-то място с 27 точки. Участва в надпреварата с финансовата и морална подкрепа на премиера на Русия Владимир Путин, автомобилният завод „Лада“, корабостроителницата „Виборг“ и водка „Флагман“. Представянето му е част от промотирането на Гран при на Русия, което трябва да се проведе в град Сочи през 2014 г.

 
Keywords:   bd, bf, renault
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...