Руски дубъл на Dacia?!

Main December 10, 2007 | Auto-Press.net A- A+ 675 views | no comments

-Renault бетонира позиции в Русия с подписването на Меморандум за разбирателство с AvtoVAZ

В края на миналата седмица от централите на Renault и AvtoVAZ съобщиха, че двете страни са подписали меморандум за разбирателство. Предварителното споразумение е парафирано от Сергей Чемезов, шеф на Russian Technologies и председател на борда на AvtoVAZ, Сергей Скворцов, президент на Troika Capital Partners и човекът двигател" на Renault Карлос Гон.

Бъдещото сътрудничество между AvtoVAZ и Renault ще гарантира бързото развитие на руския гигант, освежаването и модернизирането на марката Lada, заимстването на технологии и ноу- хау и др.

Russian Technologies и Renault ще станат равноправни акционери в AvtoVAZ. В момента Russian Technologies представлява най- големият акционер в AvtoVAZ. Още през първата половина на следващата година ще бъде сформиран холдинг, собствеността на който ще бъде бъде разделена между руската и френската страна, и който от своя страна ще контролира 50% от AvtoVAZ.

Двете страни ще си сътрудничат и на базата на двигатели, предавателни кутии и др. От друга страна, новата инвестиция на френския гигант ще доведе до изключително стабилизиране на позициите на алианса Renault- Nissan на руския пазар, както и до сериозно увеличение в продажбените резултати. Причината за ръста ще бъде консолидирането от страна на Renault на продажбите на Lada, явяващи се собственост на френската марка според споразумението с AvtoVAZ и нейните акционери.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...