Световният хибриден рекордьор е вече у нас

Main September 30, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 6660 views | no comments

Какво е усещането да караш най-бързия пълен хибрид? Седанът с прочутите извивки, фокус на новата телевизионна кампания на Infiniti, е толкова безшумен, че най-вероятно ще го стартирате и изгасите няколко пъти, докато не забележите, че при натискане на педала за газта стрелката на оборотомера се мести. Позицията на шофьорската седалка и волана е запаметена, така че внимавайте при подаване на контакт да не се залепите за волана, ако преди вас е седяла жена. Ето че потеглихме, комбинацията на електромотор и бензинов V6 агрегат с обща мощност 364 к.с., която се предава към задните колела, си върши страхотно работата. В спортен режим хибридът ускорява от 0 до 100 км/ч за 5,5 сек, което е най-бързото време, регистрирано за хибрид. Чак сега разбрах какво имат предвид от Infiniti под „Вдъхновена динамика”. Натискайки десния педал до край, се включва powerboost, но с него трябва да се внимава неусетно. Благодарение на автоматичната 7-степенна адаптивна трансмисия с двоен съединител скоростта достигна около 240 км/ч, но тъй като имахме приружител, решихме да не го сплашваме. Чувството е като да караш спортен автомобил. Нещото, което ни впечетли най-много, бе двойнственият му характер. Както може да е бърз, така също е изключително удобен, а управлението е лесно и комфортно. В Eco режим колата се „укротява” и се превръща в нормален за градските условия луксозен автомобил от бизнес клас. При натискане на спирачката и при пускане на газта литиево-йонната батерия започва да се зарежда. Третият режим snow не успяхме да го пробваме, но чакаме с нетърпение да падне първият сняг и тогава пак ще ви пишем. Трябва да признаем, че инженерите от японската луксозна автомобилна марка са надминали себе си.
Най-бързият пълен хибрид в света постига среден разход на гориво от 7 л /100 км при нормално шофиране. В нашия случай колата показа малко над 10 л/100 км, което е наистина впечатляващо. При използване на системата Direct Response Hybrid може да се движите изцяло на електричество, като максималната допостима скорост е 100 км/ч. Друго нововъведение, благодарение на което моделът се нарича първият „шумен хибрид”, е системата за звуково сигнализиране от приближаващ автомобил. Тя издава звук с различен тон и сила при скорост до 30 км/ч. Багажното отделение разполага с товарен обем от 350 литра, въпреки монтираната в него батерия.
Infiniti M35h ще ви струва 107 700 лева. Според нас си заслужава, най-малкото защото е само с 5250 лв. по-скъп от бензиновия вариант M37 и с 9250 лв. по-скъп от дизеловия M30d.

 
Keywords:   Infiniti
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...