Северна Корея също иска да стане икономически "млад тигър"

Main March 23, 2009 | Auto-Press.net A- A+ 1667 views | no comments

"Младите тигри" беше придобило нарицателно значение за бурно развиващите се икономики в Далечния Изток, сред които и тaзи на Южна Корея, преди четвърт век. Днес по същия път иска да тръгне и другата Корея - тази на любимия ръководител Ким Чен Ир. Наскоро той е посетил автозавод, произвеждащ модел, която не е видял промяна от началото на втората половина на миналия век насам.

Лидерът на Северна Корея посети големият автозавод "Синри" (Sungri - "Победа" кор.), разположен в околията Токчхон на централната провинция Пхенян-Намдо. В хода на посещението ръководителят високо оценил заслугите на работниците на предприятието и отбелязъл, че са "внесли голям принос в икономическото развитие на страната". Ким Чен Ир също заявил, че е необходимо да се увеличи държавната подкрепа за завода, за да завърши в най-кратки срокове неговата модернизация, като се замени производственото му оборудване.

"Визитна картичка" на предприятието си остава неговият "първенец" - камионът "Синри-58" (местен двойник на руския ГАЗ-51), чието производство е стартирано още през 1958 година. Колата е с товароподемност 2,5 т., като колата по руска документация е правена още в Полша - Люблин-51 и в Китай като Юецзин НЖ-130.

В Северна Корея се правят още камионът "Чачжу", по лиценз на КрАЗ, модернизиран вариант на който е направен с японска помощ през 80-е години на миналия век. На колата е премахната третата ос, модернизиран е моторът и е монтирана нова кабина. По лиценз на FIAT се прави и лек автомобил.

 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...