Североамерикански дебют за New Holland NH2™

Main August 30, 2010 | Auto-Press.net A- A+ 1596 views | no comments

Утре, по време на специализираното изложение Farm Progress Show в Айова, ще се състои североамериканската премиера на уникалният прототип New Holland NH2™.

New Holland NH2™ първият в света трактор, който използва като гориво водород. Системата горивни клетки, вградена в експерименталния NH2 гарантира максимална мощност от 106 конски сили, които са напълно достатъчни той да бъде в състояние да изпълнява почти всички функции, на които е способен и моделът T6000, на базата на който е разработен.

Подобно на всички автомобили, които използват водород като гориво, и тракторът NH2™ обещава работа без в атмосферата да се отделят вредни емисии- само топлина (по- малко от тази, която се генерира от сравним двигател с вътрешно гориво) и водна пара. По този начин, евентуалният бъдещ сериен вариант на NH2™ ще може да бъде използван на места, където в момента е недопустимо навлизането на трактор със стандартен двигател.

Въпреки че се намира още в стадий на разработка- все пак в момента резервоарът на трактора гарантира ефективна работа само в продължение на максимум 2 часа, от компанията New Holland изразяват своята решителност да предложат на потребителите сериен вариант на почти безшумният NH2™ до 2013 година.

****
Видео на New Holland NH2™ можете да видите тук: www.autopress.tv

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...